Най-тъжният слон на света почина след 60-годишно заточение

В зоопарк в Япония

   
 
Най-тъжният слон на света почина след 60-годишно заточение

Това е Ханако - най-тъжният слон на земята, който, за жалост, не дочака освобождението си. Повече от 60 години слонът прекара в малък бетонен комплекс в зоопарка Инокасира в Токио, в който няма дървета и дори трева. Ханако не се среща никога с други слонове - всичко, което някога е опознал, е бетонът.

И въпреки световното възмущение и хилядите подписки срещу кметството и зоопарка, те така и не освобождават тъжния слон. За тези си действия зоопаркът си спечелва името в световната преса като "най-жестокият и архаичен зоопарк".

1721847

Ханако умира в четвъртък (на 2 юни) на 69 години. Едва двегодишна тя заминава за зоопарка Инокасира от Тайланд. Липсата на нормален контакт със себеподобни и мизерните условия, на които е подложена, правят Ханоко изключително агресивна. През 1956 година и през 2011 година слонът неколкократно напада служителите на зоопарка и ветеринарите, в резултат на което много години прекарва вързана на синджир.

1721848

За Ханоко вече е късно, но според природозащитните организации все още има много животни, които живеят в брутални условия и те се нуждаят от нашата помощ.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ