Най-лошата железопътна линия в целия свят или от къде Стивън Кинг черпи идеи!

13.07.2017, 18:00

Учудващо не е на БДЖ...

   
 
Най-лошата железопътна линия в целия свят или от къде Стивън Кинг черпи идеи!

БДЖ е абсолютно загубена кауза, а цялото приключение "возене във влак" е по-скоро пътуване към деветия кръг на Ада. Имало обаче и по-зле...

Железопътната линия Napoleon, Defiance & Western Railroad свързва град Уудбърн (Идиана) и селцето Либърти център (Охайо), а после минава през територията на щатите, която е прието да се нарича Средният запад. Именно за тези места обича да пише Стивън Кинг – хората там са страшни консерватори и имат много стериотипи: отглеждат много царевица, мразят хората от градовете и мечтаят за големи семейства и децата им да живеят в семейната къща.

1945195

Железопътните пътища традиционно дават на жителите на Средния запад работни места и увереност в бъдещето до началото на 90-те години, когато цялата транспортна индустрия се разпадна. На някои места това се дължи на изграждането на магистрали, а в други – на загубата на икономическа привлекателност. В Средния Запад има много промишлени предприятия с голям оборот на стоки (столицата на региона – Чикаго), но в много области производството наистина е ограничено до селското стопанство – прословутата царевица.

Все пак има надежда: през 2012 година компанията Pioneer Railcorp, обеща да актуализира пътя и да възобнови активната комуникация между промишлените зони и затънтените финансово депресирани райони.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ