Мъже в кухнята: Пияно брауни с водка

09.09.2019, 09:00

Вкуснотия!

   
 
Мъже в кухнята: Пияно брауни с водка

И без да ни казваш, знаем, че обичаш да си похапваш сладко. А знаем също, че обичаш и да си попийваш водчица от време на време. Тогава защо не комбинираш двете си любими неща? Резултатът ще бъде изненадващо добър!

За днес сме ти приготвили рецепта за брауни, което можеш да си приготвиш с любимата ти напитка, а именно водка. За щастие няма правилна консистенция, когато става въпрос за брауни. Някои го харесват по-меко и по-шоколадово, други го предпочитат с по-плътна текстура и само с какао на прах, вместо с разтопен шоколад. Е, твоето брауни ще бъде по-плътно и пухкаво. Рецептата задължително изисква добавяне на водка.

2181260

Сладкишът изисква 5 минути упорита работа, а останалото е просто печене. За разлика от някои други рецепти за брауни, които са много по-сложни, с тази няма как и къде да сбъркаш.

Ето какво ще ти е необходимо:

85 g или ½ чаша тъмен шоколад

3/4 чаша захар

1/2 чаша масло + допълнително за намазване на тигана

50 мл (1/4 чаша) водка

2 големи яйца

1 чаша брашно универсално

Какво да правиш?

Разтопи маслото и шоколада на водна баня или в микровълнова за 25 секунди. Разбъркай. Повтори процеса, докато всичко се разтопи и получиш гладка шоколадово-маслена смес. Добави захарта и разбий добре. Добави водката, разбъркай и провери дали сместа се е охладила. Добави двете яйца към охладената смес. Разбий яйцата в сместа. Добави брашното на две партиди и отново разбъркай добре, за да направиш равномерно тесто.

2181259

Прехвърли тестото в намазнена тава и печи на 180 ° C. Печи за около 25 мин. Центърът трябва да е малко влажен и нежен. Охлажда се върху решетка за около 15 минути.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ