Как да обзаведете "бърлогата"

02.01.2012, 12:00

   
 
Как да обзаведете "бърлогата"

Абсолютно наложително е всеки мъж да има такава. Независимо дали е гараж, мазе, таван или просто някаква свободна стая, отдалечена от работата и семейството. Всъщност не е нужно да е физически далеч, а психически да ви пренася в друго измерение, далеч от ежедневните ви грижи. Това място трябва да бъде свещено за вас и да допускате само, подчертавам, само приятелите си в него. Тук, без значение от работата и грижите ви, ще се отдадете на всичко мъжко.

И аз като всички мъже обичам да се отдавам на изцяло мъжки занимания. Жените си клюкарят, пазаруват и пият всякакви производни на кафето напитки (лате, мока, лока и т.н.), а за нас мъжете си има футбол, Формула 1, бира и рок. Затова реших да направя един примерен списък със задължителните неща, които трябва да има в една "бърлога".

Телевизор


Няма как да не е на първо място. Все пак, трябва да има къде да наблюдавате всички спортни събития. Препоръчвам дори да са повече от един, но това зависи от свободното място и финансовото ви състояние. За предпочитане е екранът му да е доста голям – минимум 40 инча. Все пак цял стадион ще гледате на него.

Огромно канапе


В комплект с няколко големи фотьойла, за да може да се настаните приятно, обграден от вашите приятели. Наблюдавайки как любимият отбор побеждава и въоръжени с бутилка бира в ръка ви гарантирам, че ще имате куп незабравими моменти там. А пък и ако жената ви изгони, ще има къде да "положите канче" вечер.

Мини-хладилник


Е, може и да не е толкова "мини". Въпросът е, че стана дума за бира, а все пак тя трябва да се изстудява някъде. Съответно ви препоръчвам да си набавите малък хладилник. Може да намерите от 45 до 90-литрови, които са точно за каквото ви трябват. А пък ако не сте човек на бирата - то студеното си е студено - водката също върви охладена, с лед и т.н.

Мощна уредба


Е, за къде без аудио. Силната стереоуредба е задължителна и точка по въпроса. Как иначе ще може да се размазвате с бойните си другари, загубили битката с огромното количество изпито уиски. Какви рок воини сте без смазващ звук?

Китара


Това не е задължително за всички, но като верен рок фен, не мога да го пропусна. Може и да не можете да свирите, но научете 5-6 акорда и може да направите чудеса (вижте Черно фередже). Инвестирането в един Epiphone, в комбинация с не много скъп усилвател, може да ви върши чудесна работа дълги години напред. А ако научите по малко от любимите ви песни, ще станете царят на тайфата.

Електронен дартс и джага

 

Игрите не са никак скъпи, но могат да ви донесат безкрайно удоволствие. Лошото е, че са като слънчогледа – хората се пристрастяват и не могат да спрат да играят. Лично на мен понякога ми писва да гледам приятелите си как не могат да се наиграят. От друга страна, ако сте добър играч, това би ви донесло много спечелени басове и "почерпени" джинчета.

Билярд


Това вече спада към категорията "Лукс". Всъщност една малка маса, на средна цена, не е много скъпо удоволствие. Просто поддръжката ѝ ще ви бръкне дълбочко в портфейла, а и е доста лакома относно пространство. Но е безценен приятел в самотните нощи...

Лава-лампа


Това може би е едно от най-ненужните неща, създавани някога. Но някак не може да мина без него, защото създава уникална, топла и приятна атмосфера. А и може да я наблюдавате цяла вечер. Действа доста разтоварващо.

Неон


Препоръчвам ви да си поръчате, а не да си откраднете една неонова "стриптийзьорка", макар че от второто би станало страхотна история. Естествено, може да си поръчате и каквото и да е друго. Важното е да има светлини, защото така се създава обстановка тип "бар".

Порно!


Може да е цяла камара от дискове или огромна купчина списания. Всъщност идеята в това не е толкова в порнографското съдържание на материалите, а в суетата около събиране на колекцията. Примерно да се похвалите с някое списание от 1991-ва година би вдигнало респекта към вас.

Грамофон


Стане ли време за старата школа, защо да не извадите класическите "тави" на Black Sabbath, Deep Purple или The Who? А и каквото и да си говорим – колкото и да е добро качеството на модерните записи, нищо не може да се сравни със звученето на грамофона. А и когато прекалите с рома, ще може да се правите и на DJ, нали?

Библиотека


От съседното бюро ми подадоха жокер, че всъщност "бърлогата" си е ваше лично място, което води до извода, че не е задължително постоянно да има някого с вас. И ако много биха предпочели да се отдадат на колекцията си с порно, то аз бих препоръчал да си сложите една библиотека с любими книги, например фентъзита. Една неделя, загубена във вселената на "Ериадор", не е лошо занимание.

Списък с правила


Това е последното, но най-важно! Трябва да съставите списък с правила, които да бъдат спазвани. Знам, че когато сте се отдали на забавление, сте поклонници на анархията, но правилата много ще помогнат. Например "4. Който вземе последната бира, има половин час да презареди запасите!". Ето с такова нареждане никога няма да останете жаден или по някакъв начин прецакан. Напишете ги така, че да са в подкрепа на общото благо, но все пак за вас да има една идея малко повече!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ