Какво е чувството да си адаш на Дарт Вейдър?

25.01.2021, 10:35

Къде си бе, адаш?

   
 
Какво е чувството да си адаш на Дарт Вейдър?

У нас ромите кръщават децата си на герои от турски и индийски сериали, както и на известни дизайнери като Гучи. Но по чужбината имена като Хари Потър и Дарт Вейдър са по-популярни. И докато на ромските дечица може би тези имена им се виждат супер готини и не им пука особено какво мислят останалите, то при другите хора не е точно така.

Но може би тези оригинални имена имат и своите добри страни. Двама Хари Потър, Дарт Вейдър и Алекса Сири говориха за плюсовете и минусите на живота с уникално име.

... е поне не са се сблъскали с българските класики Салфетка или Проститутка, защото колкото и да не ти се вярва тези имена се срещат у нас. Даже второто вече е забранено със закон.

Хари Потър от Манчестър

Съименникът на героя на книгите Дж. Роулинг, живее в Англия, но не в Хогуортс, а в Манчестър. Учи в университета като невролог, съчетавайки обучението си с офисната работа. Интересното е, че човекът се оказа съименник на известния герой случайно и то изобщо не заради творчеството на родителите си. Манчестърският Хари Потър като цяло харесва името си. Това дава много предимства - като дете един от местните вестници пише за него. Той също така получава безплатен билет за Hogwarts Express - истински влак, който се движи по живописен маршрут в Шотландия. Но има и недостатъци. Например Потър не винаги се приема насериозно. Веднъж той изпраща имейл до своя колега, който го приема за спам.

Тексаският Дарт Вейдър

39-годишният ортопедичен хирург от САЩ дължи името си на баща си, фен на "Междузвездни войни". Пълното име на американеца е Дарт Вейдър Девън Уилямсън. Мъжът смята Дарт Вейдър за свой талисман, но понякога и на него не му е лесно. Дарт има сериозна професия, която изисква същото сериозно отношение към него. Не винаги е възможно да получи това.

Алекса Сири от Ню Джърси

Историята на това момиче е най-тъжната от всички. Алекса Сири търпи много подигравки, защото нейното име е името на гласовия асистент от Amazon, а фамилията ѝ е препратка към асистента на Apple. Поради постоянните шеги на другите, момичето понякога се чувства като робот, а не като човек:

"Всичко започна с моята работа. Някой непрекъснато ми казваше нещо от рода на: "Сири, направи това, Сири, направи онова", а сега същото е и с Алекса." - споделя Алекса.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ