Искате ли книга с автограф от Юси Адлер-Улсен? Участвайте в играта ни!

08.12.2014, 12:30

Спечелете новото му заглавие "Убийци на фазани"

   
 
Искате ли книга с автограф от Юси Адлер-Улсен? Участвайте в играта ни!

Имаме изключително важна новина за всички, които обичат да четат и могат да оценят качествените литературни произведения. Div.bg и издателство EMAC ви дават възможност да спечелите екземпляр от най-новата книга на Юси Адлер-Улсен - "Убийци на фазани". Улсен е обявен от лондонското издание "Times" за новото явление в скандинавския криминален роман, а първата част от серията - "Жената в капан", получи наградата "Бари" за най-добър криминален роман за 2012 г., издаден в САЩ и Канда.

Комисар Карл Мьорк завежда Специален отдел "Q", който е създаден с амбициозната цел да се справи с натрупаните през годините неразрешени от датската полиция случаи. Във втората част от серията на Юси Адлер-Улсен комисарят се изправя пред убийството на брат и сестра, случило се преди двайсет години. Папката със случая мистериозно попада най-отгоре на купчината върху бюрото на Мьорк, въпреки че в затвора лежи човек, признал, че е убил Лисбет и Сьорен Йоргенсен. Комисарят и загадъчният му асистент Хафез ал-Асад започват да разнищват обстоятелствата около случилото се и става ясно, че нещо не е съвсем наред с разследването от 1987 г. Изглежда, че извършителите на бруталното престъпление са все още на свобода.

В центъра на историята в "Убийци на фазани" стои банда, състояща се от шестима ученици в елитен пансион. Сега, двайсет години по-късно, трима от тях са милионери и видни имена в областта си, а един е направил самопризнание и излежава присъдата си. Едно от момичетата е загубило живота си в странен инцидент, а другото – Кими – държи ключа към разкриването на случая...

1448142

Ако искате да държите в ръцете си "Убийци на фазани", при това с пресен-пресен автограф от самия автор, трябва да изпълните едно единствено условие - да отговорите на нашия въпрос с Facebook коментар под статията, а след това да се подложите на магически ритуали тип хвърляне на боб, за да накарате късмета ви да проработи.

Ето го и въпроса:

Как се казва полицейският отдел, за който пише Юси Адлер-Улсен в "Убийци на фазани"?

а) Отдел "Q"

б) Отдел "Z"

в) Отдел "W"

Очакваме вашите верни отговори чрез Facebook коментар под този материал, а на 11 декември, четвъртък, чрез томбола ще определим късметлията, който ще получи нашата награда.

Няма да пропуснем и да ви кажем, че на 9 декември започва Коледният панаир на книгата в НДК. Авторът на "Убийци на фазани" Юси Адлер-Улсен ще бъде гост на Софийския международен литературен фестивал по време на панаира. На 13 декември, събота, от 17:00 ч. ще имате възможност да се срещнете с Улсен на щанда на издателство "ЕМАС", а от 18:30 ч. в Мраморното фоайе ще можете да присъствате на неговото представяне, което ще бъде с модератор Андрей Захариев.

Пожелаваме успех на всички участници!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 5
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 11.12.2014 | 14:05
5 отдел " Q"
от Не е посочен | 11.12.2014 | 14:04
4 Отдел "Q"
от Не е посочен | 11.12.2014 | 11:47
3 а) ОТДЕЛ Q
от Не е посочен | 10.12.2014 | 16:59
2 Отдел Q
от Не е посочен | 10.12.2014 | 16:58
1 Отдел "Q" !Весели празници!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ