Илън Мъск върна акаунта на Тръмп в Twitter

21.11.2022, 09:45

Настъпват странни времена!

   
 

Официалният Twitter акаунт на Доналд Тръмп беше възстановен от Илън Мъск. Решението беше официално обявено след анкета, публикувана от Мъск, в която пита дали да върне профила на бившия президент на САЩ.

Крайният резултат показа 51,8% в плза на Тръмп и 48,2%, гласували с "не". Изглежда, че броят на последователите на Тръмп е нулиран и не е ясно дали ще бъдат добавени обратно.

"Свобода на словото, но не и свобода на достъп. Това означава, че "отрицателните/насаждащите омраза туитове ще бъдат максимално премахвани и демонетизирани, така че няма реклами или други приходи за Twitter. Няма да намерите туита, освен ако не го потърсите специално, което не се различава от останалата част от Интернет.", разясни новият собственик на социалната мрежа.

Тръмп каза в събота, че няма да се върне в Twitter, ако профилът му бъде възстановен, когато го попитаха за скорошната анкета на Мъск относно сваления му акаунт.

"Truth Social е на върха, справя се феноменално добре. И ще остана там", каза Тръмп за собствената си новосъздадена компания за социални мрежи.

Бившият президент беше изгонен от сайта след атаката срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. Ръководството на Twitter тогава каза, че забраната се дължи на опасения от по-нататъшно подбуждане към насилие.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ