Защо асторнавтите за вземали пистолет на борда в миналото?

11.06.2020, 09:30

Не е това, за което си мислиш!

   
 
Защо асторнавтите за вземали пистолет на борда в миналото?

Преди години астронавтите за вземали пистолет със себе си на борда. Да, той е случел за защита, но не от извънземни, както повечето от нас биха предположили.

Пистолетът на борда е необходим не в случай на атака на извънземни, а точно обратното. Оръжията са служели в слуай, когато ракетата, след завръщането си на Земята, се приземи някъде в тайгата.

Съществува случай, в който астронавтите действително използват пистолет, за да се защитят. Това се случва през през 1965 г., когато Алексей Леонов и Павел Беляев кацат в тайгата на 1000 километра от предполагаемото място за кацане. Спасителите стигат до тях за няколко дни, а през това време астронавтите плашат мечките през нощта с изстрели от пистолета на Макаров.

Днес пистолет на борда почти не се взима

До ден днешен астронавтите преминават курсове за оцеляване в морето и тайгата. Преди всеки полет екипът гласува дали да вземе пистолета или не и най-често решават да не го вземат. Очевидно го отказват, поради факта, че системите за изчисление вече са по-точни и могат бързо да стигнат до мястото за кацане.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ