Животът е прекалено кратък, за да...

09.11.2015, 14:00

...правите следните неща

   
 
Животът е прекалено кратък, за да...

Животът ни може да трае години, но всъщност е много кратък, за да се занимаваме с глупости и да си губим времето. Лошото е, че често не можем да разберем кое е глупост и кое е важно за нас. Е, сега ще ви предложим един списък с неща, за които сме сигурни, че няма смисъл да правим.

Защото животът е прекалено кратък, за да...

1. ...сте мързеливи

Няма ползи от мързела. Ако искате нещо да се случи, трябва да се постараете, защото никой нищо не ви дължи.

2. ...отлагате нещата

Това е почти същото като да сте мързеливи, но може би една идея малко по-активно. Не отлахайте нещата "за утре". Ако има нещо, което трябва да се свърши днес, хващайте се на работа. Ако отлагате, резултатите, които чакате, ще дойдат по-късно.

3. ...се опитвате да контролирате всичко

Няма как да държите под контрол живота си и действията на хората около вас. Те не са кукли. Дишайте дълбоко и оставете живота да се случва, без да ви се иска вие да дирижирате всичко.

4. ...се съгласявате с по-малко

Никога не се примирявайте с неща, които не ви носят удовлетворение, с по-малкото и с действия и хора, които не ви уважават.

5. ...се предавате

Да, ще се проваляте, ще допускате грешки, но никога не бива да се отказвате. За да постигнете целите, които сте си поставили, трябва да работите здраво.

6. ...се страхувате от промяна

Промени в живота ще има. Вие може или да се страхувате от тях, или да ги посрещате с готовност.

7. ...сте егоцентрични

Да, всеки човек трябва да познава уменията и цената си, но никой не е абсолютен майстор в нещо и винаги някой ще е по-добър от него.

8. ...пазите лошите си приятели

Понякога в живота на човек идват времена, в които трябва да се раздели с онези хора, които са доказали, че не могат да се наричат негови приятели. По-добре да го направите, отколкото да тровите дните си.

9. ...оставяте някой друг да гради мечтите ви

Родителите ви може да искат да станете адвокат, но ако вашата мечта е да се занимавате с нещо друго, то в това няма нищо скандално или неправилно.

10. ...не бъдете верни на себе си

Няма нужда да се правите на такива, каквито не сте, само за да се харесате на други хора. Когато сте себе си, около вас ще има само хора, които наистина ви харесват.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ