Да работиш в мол е престижно

'щото не сте селяни

   
 
Да работиш в мол е престижно

Здравейте (защото да не се поздравяваш, е неучтиво)! По-скоро искам да ви попитам дали сте се наспали, а тези от вас, които са стояли будни - бяхте ли на протести?! С риск да ме упрекнете, не искам да коментирам вашата гражданска позиция - ще ви упреквам, че не съществува такава у вас. И макар текстът да е хаотичен на моменти - той е резултат от всичко, което се случва, което вие направихте (и аз, разбира се).

Годината е (около) 2004 и реалната перспектива липсва. Изведнъж осъзнавате, че като автомонтьор ще изкарвате повече пари, отколкото ако завършите университет и все пак влизате в академичната общност. Вашите така са ви казали. Това е престижно! Така трябва! Иначе приятелите на вашите ще ви се смеят.

Годината е 2008 и вие сте прЕсно завършили - икономика, финанси, литература и т.н. Сега няма работа, както казва един виден руски пънкар - "малко си го набих сам". И няма! Ок, има! За 500 лева, но само квартирата ви е 300! РЕзко осъзнавате, че продавачите в мола взимат 700-800 лева, без да са "набивали" 4 години, да учат нещо.

Ок, по същество! Ако сте родени в годините на 80-те и 90-те, реално сте най-обърканите хора в Европа (изгубеното поколение). Да, факт е - ако сте завършили висше по категориите реклама и бла, бла, няма да си намерите работа, а дори да си намерите - продавачите У мола взимат повече от вас.

1655027

Не е световна конспирация и е лесно обяснимо. От една страна монтьорите, строителите, продавачите - всички тези хора на труда, градят икономиката на една държава, а вашата специалност "публична логистика" е фарс, който университетът си е измислил, за да има поток от хора - никога няма да има приложима сила в обществото.

Никога не съм имал за цел да осъждам никого, защото аз също съм част от това общество и се боря с това, което се случва. Живеем в такова време, в което да учиш в университет не е престижно, а е начин да отбиеш 4 години след гимназията за пиянски живот (основно). Така се опитах да направя аз, така направиха много мои приятели.

Иначе основната ми мисъл (извън хаоса) е - следвайте това, което искате, а не това, което се разбира като "престижно" спрямо обществото. В крайна сметка, ако ви прави щастливи да миете коли и изкарвате пари от това, на кого му пука. Браво!

И да - понякога да работиш в мол е престижно! (поне за парите) 

Поздрави :)

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ