ВНИМАНИЕ! ЧОВЕКОЯДЦИ!

Има доста любители на човешко месо

   
 
ВНИМАНИЕ! ЧОВЕКОЯДЦИ!

Ако периодично те спохождат мисли, че никой не те обича, споко. Светът е голям и гадинки дебнат отвсъкъде, а те много, ама много обичат човешко.

Human Bot Fly

1565971

Тази гадост се нарича Dermatobia hominis, известно още като Human Bot Fly. Това е един от няколкото вида насекоми, чиито ларви паразитират в организмите на бозайниците, а най-любимата им среда е именно твоето тяло.

Ларвите се нанасят под кожата и започват развитието си в слоевете. Най-шокиращото усещане, за което споделят заразените с паразита хора, е чувството, че нещо се движи под кожата им. И действително - реалността е точно такава, наистина червеят се движи и пълзи подло точно там. Когато се стигне до инфекция обаче, тя може да е изключително сериозна и дори фатална.

Възрастните насекоми са малки сиви мухи, които на външен вид изглеждат съвсем безобидно. За щастие тези насекоми не обитават европейски територии. Те са типични за Америка - от Мексико до Аржентина и Чили.

1565970

Кандиру

1566017

Вид сом, за който даже не си помисляй. Кандиру е малка риба без люспи, която обича да живее щастливо в кухините на хрилете на други риби. Понякога известна като риба нож благодарение на своето тяло, този сом влиза в уретрата на нищо неподозиращите плувци и се храни с кръвта им. Намираща се в река Амазонка, тази дълга един сантиметър риба може да се развива до 12 см. След като попадне в тялото, малката риба нож, може да предизвика кръвоизливи, възпаление и дори смърт.

Тигър

1566018

Сибирският (Амурски) тигър е най-големият представител на семейството на котките. В диво състояние възрастният мъжки достига дължина над 3 м включително опашката, чиято дължина е 70-90 см) и тегло до 360 кг. По някаква причина всеки десети тигър е пробвал човешко. После няма отказване.

 

 

 

 

 

 

 

Спаргана

1566024

Това е тения, която влиза в тялото ти и удря в мозъка. Той може да живее вътре за срок до 20 години и може да нарасне почти до 20 см. дължина. Повечето от 52-та случая, които са се появявали през годините след 1943 г., са в Тайланд – резултат от яденето на полусурови меса като жабешки бутчета, змии, птици или от питейна вода, която е замърсена.

Мечка

Кафявата мечка яде много риба. Това е една от причините тя да е най-големият сухоземен хищник. Ако някога срещнеш някое от тези животни, по-добре се опитайте да го надхитриш, защото мечките бягат по-бързо от теб.

Наеглерия

1566029

Бактерията прониква в човешкия организъм през носа. Оттам си проправя път до централната нервна система, намираща се около мозъка. Първоначално паразитът предизвиква температура, гадене и повръщане. Най-често гостоприемниците на амебата загиват. Това най-вече се случва през лятото, когато много хора се разхлаждат в сладководни басейни. Подобни случаи са рядкост, като през последните 50 години са регистрирани 150 подобни инфекции. Бактерията живее в топлите басейни. При влизане във вода, този организъм се свързва с нерв в носа и причинява нещо, наречено първичен амебо менингоенцефалит (ПAM). Симптомите на ПAM често са същите като менингитна инфекция, която е бактериална: схванат врат, главоболие, гадене и повръщане.

Анкилостома

1566051

Е тва вече е много гадно (ако още четеш)! Женските индивиди достигат до 10-12 мм на дължина, а мъжките - 8-11 мм. Живите анкилостоми имат червеникав цвят поради погълнатата от тях кръв, а след смъртта им са бели или светложълти. С предния си край, който е извит, се впиват в лигавицата на червата, поради което се наричат още кривоглав червей. Анкилостомата има добре развита устна капсула, в която се намират един чифт хитинови зъбчета; с тях тя се прерязва лигавицата на червата и се храни с кръв. Обикновено този паразит живее от 3 до 15 години в червата на човека. Женските индивиди снасят голям брой яйца, които изхвърлят навън. Тяхното развитие продължава в почвата при благоприятна температура от 14-37 градуса по Целзий, достъп на кислород и голяма влажност.

Гарван

Теб няма да те пипне. Но никога не оставяй детска количка с бебе на балкона без да я наблюдаваш. Наистина не искаш да знаеш какво се е случвало. Ще ти го спетим!

Анаконда

1566057

По принцип се храни с маймуни. Ама грешки стават и стават често.

Мушички

1566050

Не звучи странно, но ще ти цитираме една информационна бележка: "Мистериозни мухи убийци хвърлиха в недоумение биолози и лекари в Пловдив. Това стана, след като 55-годишен мъж беше жестоко нахапан от рояк неизвестни мухи кръвопийци в лозе над Асеновград. Инцидентът е станал на 5 юли, но по желание на пострадалия той не е бил оповестен публично от лекарите. Драмата като във филм на ужасите се разиграла в лозовия масив на телевизионния техник Хари И. до село Червен. Човекът пристигнал там около 5,30 ч сутринта. Той тъкмо се канел да започне работа, когато бил обгърнат от огромен черен облак. За секунди хиляди дребни мушици се налепили по тялото му и започнали да го хапят, разказал пред лекарите потърпевшият. Той се опитал да разгони с ръка летящата напаст, но дланта му само се изцапала със собствената му кръв."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 14.09.2015 | 15:19
1 Зловещо.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ