ВИДЕО: Доказателство, че никога не трябва да съдим по външния вид

Бездомен мъж от Флорида стъписа хората около себе си с неподозиран талант

   
 
ВИДЕО: Доказателство, че никога не трябва да съдим по външния вид

Ние, хората сме изтъкани от стереотипно мислене. Твърде често приемаме и преценяваме останалите посредством външни белези, статут в обществото и дори марката на часовника, с който разполага човекът срещу нас.

Сякаш рядко си оставяме минута да помислим, че всеки един човек е собствена и самостоятелна вселена, която може да крие неподозирани таланти и дарби. И че зад всяко лице се крие история, която може да ни докосне.

Искрящ пример за това е Доналд Гулд - 51-годишен бездомник от Сарасота, Флорида, който наскоро се превърна в онлайн сензация, благодарение на изненадващ за останалите талант.

Макар и мръсен, облечен в дрипи и изглеждаш дори отблъскващо за мнозина, Доналд очарова жителите на Сарасота, демонстрирайки таланта си върху пиано, изнесено пред музикален магазин в града.

Впоследствие и историята на самия Доналд Гулд стана известна за обществеността. 51-годишният американец е бивш военен и любител на кларинета, като дори е имал намерението да стане учител по музика. Повратен момент в живота на Гулд обаче е загубата на съпругата му, след което той се обръща към наркотиците и поема стремглаво към бездната.

В следващото видео Доналд Гулд изпълнява на пиано парчето "Come Sail Away" на Styx, а вайръл клипчето е на път да отвори нови възможности пред талантливия бездомник. Вече има заведения, които са предложили на Гулд да се пробва като пианист, като освен това бяха създадени и онлайн фондове, които да го подпомогнат финансово в трудната ситуация на бездомник.

Насладете се и вие на уличното изпълнение на Доналд Гулд, с което той очарова цяла Америка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ