Абсурдни оправдания пред шефа, които са се оказали верни

22.04.2015, 11:44

Съжалявам, че няма да дойда на работа, но къщата ми експлодира

   
 
Абсурдни оправдания пред шефа, които са се оказали верни

Понякога е по-добре да не искате обяснение от служителите си за причините, поради които са закъснели или не са дошли на работа, защото отговорите, които може да получите, са в състояние да ви изпратят директно в дълбините на шока. Следват отговорите на няколко мениджъри, запитани кои са най-нелепите, но верни оправдания на техни служители.

"Закъснях, защото ме блъсна кола, докато идвах"

Нищо не каза, докато не го попитах защо е закъснял. Тогава ми обясни и ми показа напоената с кръв от раната тениска.

"Намушкаха ме и днес няма да мога да дойда на работа, но ще се видим утре"

Момчето в действителност беше ограбено и намушкано в ръката. Въпреки всичко, на другия ден наистина дойде на работа.

"Спрасках си гащите"

Имах служител, който веднъж дойде и ми каза "Не знам какво се случи, но си спрасках панталона". Реших да му повярвам и го пуснах да си ходи.

"Раждам"

Дамата беше по-широкичка, но никой не знаеше, че е бременна, макар да беше приятел с всички. Работеше при нас от четири години и никой не забеляза, че има промяна в нея. Не вярвахме на ушите си, докато не дойде на работа с триседмичния си син.

"Къщата ми експлодира"

Когато дойдох на работа, имах две последователни съобщения на гласовата поща от мой служител. Едното гласеше: "Ъм, май няма да успея да дойда навреме... къщата ми... взриви се." Следващото съобщение беше получено след няколко минути: "Ш*баната къща на ш*баните ми съседи също избухна. Трябва да оправя тея ла*на!"
Къщите наистина бяха изгорели.

"Подхлъзнах се на кучешко ако"

Веднъж през зимата една служителка ми се обади, за да каже, че няма да дойде на работа, защото се подхлъзнала на замръзнало кучеко ако, паднала и получила сътресение. Впоследствие това беше потвърдено и от лекаря ѝ.

"Дядо ми умря... от петия път"

Имаше един пич на работа, който в рамките на 3 месеца 5 пъти се оправда, че няма да дойде, защото в едните случаи баба му, а в другите дядо му са починали. Всички много се смяхме на глупостта му, че използва едно и също оправдание толкова много пъти. Когато шефовете го извикаха на дисциплинарен разговор, се оказа, че майка му и баща му са разведени и женени за други хора. Колегата имаше 4 баби и 4-ма дядовци.

"Ако не платя 35 долара на дилъра, ще ме намушка"

Служителят ми се обади да поиска заплатата си ден по-рано, защото ако не плати наркотиците, които си е купил, ще го намушкат. Обясних му, че това няма как да стане, а той даде слушалката на дилъра, който потвърди, че ако не получи 35 долара, ще го намушка.

"Върху колата ми падна дърво"

Една от моите служителки ми се обади, за да ми каже, че няма да може да дойде на работа, защото имало голяма буря и върху колата ѝ паднало дърво. Не ѝ повярвах, но когато дойде на работа, ми показа снимка на колата си. С дърво върху нея.

"Полицията е барикадирала блока ми и използва колата ми като прикритие"

След като чух такова абсурдно оправдание, разбира се, не повярвах, но служителят ми каза да включа телевизора и да се уверя сам, защото излъчвали събитието на живо. Реших да проверя и се оказа прав - видях блока му, колата му и полицаите, които искаха да заловят негов съсед, обвинен за убийство.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ