Хватките при бръсненето

27.10.2014, 16:18

Изпълнявайте ги и няма да имате проблем с кожата

   
 
Хватките при бръсненето

Истинските мъже знаят как да се грижат за своя външен вид. Хубаво е мъжът да има навици за това как да поддържа окосмяването по лицето си. Затова и смятаме, че е редно да ви светнем за някои хватки, които, ако въведете в ежедневието си, ще улесните живота си и ще ни благодарите сърдечно.

Взимате горещ душ

Ако случайно не знаете, горещият душ отваря порите. Това е голямо предимство, тъй като след душа порите са отворени и това позволява едно лесно и приятно бръснене. Така се намалява и шансът човек да получи подутини и неприятни обриви по лицето. За постигане на пълен ефект не забравяйте след бръснене да напръскате лицето си със студена вода.

Гелът за бръснене

Използването на такъв гел може да служи за повече от едно неща. Не само помага за намаляването на риска от поява на рани по лицето, но и създава пяна, която улеснява бръсненето, а и според някои хора този гел може да се ползва и върху коса. За този ефект все още не се знае много.

Електрическата самобръсначка

В един определен период, когато мъжът държи на външния си вид и в частност на окосмяването по лицето, се стига дотам да си купи електрическа самобръсначка. Тънкият момент при нея е, че тя всъщност служи за поддържане на гладката обръсната кожа на лицето. Много хора си мислят, че могат да я ползват като машинка за подстригване спрямо дългата брада, но всъщност при по-дълги косми машинката започва да скубе и се получават доста неприятни рани.

Мократа кърпа

Бръсненето е цял процес, към който трябва да се отделя достатъчно внимание. Една от последните стъпки е поставянето на мокра кърпа на лицето в края на процедурата. Това може би сте го гледали в някои мафиотски филми, но в действителност успокоява обръснатата зона на лицето.

Стига мъжът да има време и желание, той може да превърне процеса на бръсненето в приятно занимание, вместо да го смята за неизбежна тежест преди всеки важен ден.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ