Трябва ли мъжете да обезкосмяват подмишниците си?

11.08.2017, 19:00

Интересен въпрос

   
 
Трябва ли мъжете да обезкосмяват подмишниците си?

В последно време хората твърде много започнаха да се вълнуват от космите по телата на другите хора. В днешно време мъжете стават все по-суетни и често прибягват до кварталната козметичка, която прави телата им гладки като бебешко дупе. Когато става дума за обезкосмяване, обикновено се смята, че мъжете не са длъжни и дори, че не е редно да го правят, защото това отнема от мъжествеността им. Но в крайна сметка личния комфорт би трябвало да е по-важен от обществените норми.

Какво смятат лекарите?

Подмишниците са естествен регулатор на температурата на тялото, през който се появява потенето. Окосмяването в тази зона играят ролята на филтър, който предотвратява навлизането на вредни бактерии в тялото, отлагането на прах върху лимфните възли и загубата на влага.

В същото време прекомерната "растителност" понякога увеличава възможността за натрупване на влага в подмишниците, а влажната и топла среда е благоприятна почва за възпроизводството на микроби.

В допълнение, небръснатите подмишниците се потят много по-бързо от гладките. Потта под влиянието на бактериите се разлага, което причинява и неприятната миризма. Премахването на космите значително намалява вероятността от вредни микроби и на отблъскващ мирис.

1959672

Какво да правим? На първо място трябва да се съсредоточиш върху индивидуалните си показатели, като състоянието на кожата, наличието на алергични и дерматологични заболявания, реакция на тялото към процедурата за обезкосмяване и т.н. Да се разчита единствено на естетически предпочитания в тази ситуация не е достатъчно. В случай на медицински противопоказания, можеш да скъсиш дължината на космите с ножици и да следиш състоянието на "свежестта" на подмишниците.

Какво казват жените?

Според резултатите от изследванията, проведени от учените от Чехия, миризмата на пот при обезкосмените подмишници е много по-атрактивна за жените от ароматът на необезкосмените. по време на проучването жените не са знаели каква проба помирисват, но в същото време ароматът на небръснатите подмишници не им понесъл.

1959670

Учените вярват, че има еволюция в тази област. Жените започват да предпочитат по-слаби мъжки миризми или дори аромати от изкуствен произход (тоалетна вода, дезодоранти). Изглежда, че еволюцията в областта на личната хигиена може да се сравнява с динамиката техническият прогрес. 

И в крайна сметка космите са неизменна част от телата ни и изборът дали да ги премахнем си остава лично наш. когато взимаш подобно решение трябва сам да прецениш как се чувстваш по-комфортно и по-добре. Не бива да се влияеш от хората, а от собствените си предпочитания, защото все пак става дума за твоето тяло.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ