Няколко стъпки за по-добър външен вид

   
 
Няколко стъпки за по-добър външен вид

Навечерието на новата година винаги е добро време да започнете да мислите за позитивна промяна. Избрали сме този път да насочим вниманието ви към бързи и лесни манипулации, които да подобрят външния ви вид. Дори и да смятате, че нямате нужда, хвърлете едно око на следващата статия, защото външният вид никога не може да е прекалено добър и да няма какво още да се желае.

Дъвчете дъвка след хранене

Независимо какво ви казва зъболекарят ви, да разнасяте четката за зъби и пастата си навсякъде е нелепо и неудобно, освен това миенето на зъби в обществена тоалетна хич не е приятно и човек се чувства малко глупаво. Затова дъвчете дъвка между храненията. Допълнителната слюнка в устата ви ще разтвори храната, попаднала между зъбите, така без много усилия ще имате по-бели зъби.

Лъскайте си обувките

Много често забравяме тази част, но лъскането на обувките е много важно. То не само ще удължи живота на обувките ви, но така ще изглежда все едно всеки път сте с нов чифт. Освен това чистите обувки винаги правят добро впечатление, независимо дали говорим за работа, или лична среща.

Подменяйте редовно ножчетата на самобръсначката

Средно между четвъртото и осмото бръснене е нормално да смените ножчетата. Когато използваме остро ножче, резултатът е видим - бръсненето е максимално гладно, кожата е мека и няма раздразнение. За нас мъжете наболата брада може и да не е проблем, но жените обръщат голямо внимание на това, особено когато става дума за допир.

Набавяйте си чисти протеини

Чистите протеини ще ви помогнат да се чувствате по-добре с по-малко калории. Те са идеални за мъже, които искат да свалят някой килограм и да качат мускулна маса (тоест за повечето).На обяд или вечеря избирайте пилешко без кожа, пуешко или риба. Също може да започвате деня си с протеинов шейк.

Яжте зеленчуци на всяко хранене

Прибавете зеленчуци към диета си и неминуемо ще започнете да се чувствате по-добре и ще сте по-здрави. Храните с фибри ще ви държат сити повече време и така ще намалите приема на мазнини. Дори и да не се стремите да намалите теглото си, зеленчуците ще разкрасят кожата ви и ще я направят по-чиста.

Изберете модерна прическа

Дръжте прическата си в крак с модата – това няма как да не се отрази на външността ви. През следващата година за предпочитане ще са класическите прически. Те подхождат на всеки тип лице и придават изискан вид. Изберете подстрижка на някоя филмова звезда от старата школа и веднага ще запишете няколко нови женски имена в телефонния си тефтер. И не забравяйте – каквато и прическа да изберете, използвайте само качествена козметика за коса.

Използвайте овлажняваш антиоксидант

Ако досега не сте използвали овлажнител за кожа, нека 2012-та да е годината, през която да започнете. При редовната употреба на такива продукти сухата кожа, малките несъвършенства и бръчици няма вече да ви притесняват. Бъдете сигурни обаче, че си купувате овлажнители, които наистина вършат работа, стремете се да избирате продукти, които имат витамин "С" или екстракт от зелен чай сред първите пет съставки в етикета.

Направете си сериозна фитнес програма

Ако до сега не сте ходили на фитнес, започнете. Това никога не е излишно. Трениращите съветваме да увеличат оборотите – един допълнителен ден в седмицата или половин час повече тренировка ще се отрази чудесно на тялото ви. Нашият съвет е да актуализирате тренировката си на всеки шест месеца.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ