Лято в жълто  20 Виж всички снимки

09.06.2012, 11:13

   
 

Вече си говорихме за морското синьо, което най-вероятно е започнало да напада гардероба ви. Освен него обаче като цвят на пролетно-летния сезон, ние решихме да обърнем внимание и на един друг представител на летния спектър, който определено носи слънчев заряд. Говоря ви за жълтото, за което се досетих от сензационното преминаване на Венера пред Слънцето.

Шегувам се, разбира се. Идеята ми е основана на много проучвания и преглед на не една или две колекции от модните подиуми.

Не мога да не отбележа, че този наистина смел цвят изненадващо присъства в колекциите на едни от най-големите имена в модата – Hermes, Hugo Boss, Burberry. Към тях се включиха и брандове за масова мода като New Look, Topman, Asos и Zara, но нещата, с които са готови да ви заредят този сезон, носят толкова настроение, че почти е невъзможно да ги пропуснете. Много е вероятно също така да сте забелязали някои от слънчевите предложения на модата по магазините, но замисляли ли сте се как да ги носите?

Е, ние от Div.bg сме тук именно с идеята да ви помогнем да разрешите задаващия се проблем пред вас, а именно как да вкарате жълтото във визията си, като залагате на сигурно без риск от смешни резултати.

Естествено моментът, на който трябва да наблегнете, е присъствието на колкото се може повече класики. Ако се страхувате да скочите изведнъж в яркото жълто поле от дрехи, то започнете с някой аксесоар, който елегантно и тактично ще привлича погледа на околните без да им се натрапва. Давам ви веднага и пример – връзки за обувки, както е постъпил този смелчага (нагоре може да го карате и малко по-полека с цветовете, но ако дръзвате, защо не).

Оттук насетне следващите крачки ще стават все по-лесни. След като сте възприели визуално идеята за жълтия цвят в облеклото ви, то скоро очите ви сами ще започнат да ви привличат към аксесоари и дрехи в такива нюанси – гривни, колани, шалове, шапки, тениски, блузи, панталони и якета.

Може би най-сериозният ви избор ще бъдат панталонът и сакото/якето, които ще бъдат категоричният сигнал, че сте отворили съзнанието си за този летен цвят напълно. Когато стигнете дотук обаче, не забравяйте да използвате панталона или сакото като акцент, а не като фон.

За фон е добре да ви служат дрехи в приглушени летни цветове. Ако слагате жълт панталон, най-добрият избор за допълнение ще бъдат бялата тениска или риза и обувките в кафяво или нейви. Другият вариант, от който също може да се възползвате, е кафявата тениска, но трябва да съобразите дали цветът ви отива и да имате представа, че тя ще накара жълтото да изпъква повече. Разбира се, винаги можете да си направите няколко експеримента вкъщи и да видите кое ви отива най-много и в коя комбинация се чувствате най-добре.

Що се отнася до сакото или якето, нещата тук са малко по-усложнени от гледна точка на броя дрехи, които трябва да използвате – те са с една повече. Не искам да казвам, че в никакъв случай не бива да смесвате жълт панталон с жълто яке/сако, но ще ви кажа, че комбинацията е доста рискова и резултатът може да не е един от най-добрите, на които сте способни. Ключът е отново да заложите на класиките – бяла риза/тениска и тъмни дънки или чино панталони. След няколко проби ще ставате все по-уверени и сами ще преценявате какви аксесоари да добавяте и дали сте склонни да прибавите и още един или два цвята. Тук бих ви подсказала, че жълтото се комбинира добре с почти всички цветове, но опитът ми показва, че най-добрите са нейви, зелено, розово и лилаво – последните два е добре да са по-пастелни. Не казвам червено, не защото комбинацията е лоша, а защото в стилен аспект напомня повече на клоуна от McDonald's, отколкото извиква добри асоциации със стилни мъже. Всъщност дори не се сещам за стилен мъж, който е залагал на комбинация изцяло в червено и жълто.

Оставям ви на мира, за да ви дам шанс все пак да разгледате галерията ни, откъдето може да почерпите много идеи за бъдещата си слънчева визия. Нямам търпение да видя творенията ви и да изпълните с настроение деня ми, а и не само моя.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 5
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 12.06.2012 | 13:11
5 много ми е педераско,не ме кефи!
от Не е посочен | 11.06.2012 | 16:59
4 Абе защо все нещо предерастко има в мъжката мода?:)
от Не е посочен | 11.06.2012 | 13:28
3 лятно,но за мъж ми идва много женствено
от Не е посочен | 11.06.2012 | 10:18
2 не ми харесва
от Не е посочен | 09.06.2012 | 13:04
1 доста свежо
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ