Ето как да се справиш с живота си, когато мозъкът ти е напълно прегрял

05.09.2020, 14:00

Довери се на нашите безотказни съвети

   
 
Ето как да се справиш с живота си, когато мозъкът ти е напълно прегрял

Всяка сутрин ставаш в 6:30, не остава време да закусиш, киснеш в задръстването половин час и за капак закъсняваш за работа.

Към 10 вече си на третото кафе, затънал в работа и имаш чувството, че главата ти ще експлодира.

Подобно всекидневие води до пълна загуба на мотивация, отнема ти удоволствието от работата, която в началото си вършел с такъв ентусиазъм. Тук трябва да споменем и умората, която съпътства всеки твой ден и те кара да се чувстваш като парцал.За щастие има начин да върнеш енергията и настроението си, колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията.

1863611

Възползвай се от почивните си дни, за да се наспиш.

Може да смяташ, че тялото ти е безотказна машина, но в действителност то има нужда от солидна почивка. Освен това е добре да получаваш поне по 8 часа сън, така че се старай да си лягаш рано вечерите преди работа.

Храни се на спокойствие

Вероятно постоянно ти се случва да обядваш на крак или да заръфаш поредния сандвич, докато пишеш важни имейли или организираш друг аспект от работата си. Но докато човек се храни, съзнанието му трябва да е освободено от всякакви задачи. Храната задоволява физиологичните ти нужди, но също така трябва да доставя и удоволствие. Нахрани се спокойно, работата няма да ти избяга!

1863613

Намали кофеина или изобщо го спри

Той се цели директно в нервната ти система и  кара сърцето ти да препуска като лудо, а главата да те цепи още от сутринта.

1863614

Бъди по-активен

Движението помага да избистриш ума си и да изразходиш натрупалия се стрес. Също така помага на паметта и мисленето. Потичай малко след работа или се запиши на фитнес или групов спорт. Много хора ходят на работа с велосипеда си. Защо да не пробваш и ти?

1863610

Върши дейности, които те правят щастлив

Хапни си нещо вкусно по време на обедната почивка, купи си някоя хубава книга, а през уикенда можеш да си направиш маратон с екшън филми или забавни комедии.

Избягвай рутината

Сигурно ти е омръзнали да правиш едно и също всеки божи ден. Предизвикай се сам да изпробваш по нещо ново всяка седмица. Можеш да смениш пътя, по който ходиш на работа. Това ще отвори и опресни ума ти и ще те зареди с нова позитивна енергия.

Също така е добре да се опиташ да обградиш с позитивизъм. Ако онзи приятел от квартала те натоварва, избягвай срещите с него след работа. Ако някой колега те дразни, не му отдавай излишно внимание.

Бъди отворен към новостите, защото това ще направи живота ти по-смислен и по-пълноценен. Пък хората, които постоянно се учат и информират живеят по-дълго. Звучи добре, нали?

1863609

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ