Дерматологът Елена Ликова: Как най-добре се премахват грозни татуировки

25.10.2016, 15:45

Разказва ни директорът на козметичния гигант SkinCeuticals в Русия

   
 
Дерматологът Елена Ликова: Как най-добре се премахват грозни татуировки

Факт е, че лазерите за премахване на татуси не винаги са съвсем успешни, болката си е доволно голяма, а често остават и грозни белези. Та, идеята да си махнеш грозния татус, за да имаш грозен белег, нещо не ни влече. За това решихме да отидем на официалния сайт на един от най-големите козметични гиганти в Русия – SkinCeuticals. Ето какво разказва там, самият техен директор Елена Ликова.

Счита се, че лазерът е най-успешния начин за премахване на татуировки за сега, как ще коментирате това?

Е. Ликова:

Не отдавна FDA (Американско управление по санитарен надзор за качеството на хранителните подобрители и медикаментите) разреши използването на системата Picosure представена от компания Cynosure. Това е първият в света лазер, който работи с ултракъси енергийни импулси и се използва в козметичните студия.

С какво е по-добър от обикновените лазери, които се използват в повечето студия?

Е. Ликова:

Той гарантира на 100%, че след него няма да останат белези. Благодарение на късите импулси, лазерът работи за разрушаването само на мастилото, това също е и причина процедурата с Cynosure Picosure да е почти безболезнена. Другото интересно е, че сеансите намаляват до 3-пъти. Също така този вид лазер изключително ефективно премахва синия и зеления пигмент, който обикновено е най-труден за отстраняване от повечето лазери.

Все пак ние ви съветваме да се въздържате да си правите татуировки в Студентски град и с името на Мимето, с която сте вече цели 2 седмици. Макар и изключително ефективен, процедурите с Cynosure Picosure си остават завидно скъпи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ