Време е за Моември!

31.10.2014, 16:16

Пускайте мустаци, диваци!

   
 
Време е за Моември!

Само няколко часа ни делят от настъпването на 1 ноември. Това не е просто дата в календара, а ден, който обединява все повече мъже по целия свят. Причината е ракът на простатата - най-големият враг на мъжа в зряла възраст. Този рак е лечим, стига да се открие навреме.

Както вероятно знаете, Моември е събитие, което започва на първия ден от месеца и продължава до началото на декември. От 1-ви мъжете, които са съпричастни с движението, спират да се бръснат и започват да си оформят мустаци. По този начин те обръщат по-голямо внимание на всички хора около тя относно рака на простата.

1425452

За трета поредна година България официално се включва към международното събитие Movember. Този път единайсет известни български актьори подкрепят Българския Моември. Компания им прави и телевизионната водеща Ива Дойчинова. Лицата на кампанията за България са: Красимир Ранков, Явор Милушев, Мариус Донкин, Марин Янев, Валентин Танев, Николай Урумов, Георги Мамалев, Стефан Илиев-Чечо, Христо Мутафчиев, Ицках Финци и Ириней Константинов.

Впрочем, ако сте решили и вие да се включите в Моември България, редно е да знаете, че има няколко прости правила за участие. Ето ги и тях:

1. Започва се на 1 ноември с гладко избръснато лице.

2. Цял месец лицевото окосмение под носа се пуска на воля.

3. В никакъв случай мустаците не може да се свързват с бакенбардите, защото това се води за чиста брада.

4. Ако си пуснете брадичка, и нея не може да свързате с мустаците, защото така ще си имате катинарче.

5. Трябва да се държите като джентълмен.

Разбира се, ако има жени, които също искат да подкрепят Моември, не е нужно и те да си пускат мустаци. Достатъчно е да популяризират идеите на инициативата.

През целия месец ще има много "мустакати" партита, които започват още от утре, 1 ноември, в бар RockIT. В Пловдив пък кампанията се открива в "Петното на Роршах". За всички предстоящи събития като безплатни прегледи и консултации, бръснене с истински бръснач и др. можете да получите пълна информация на Facebook страницата на Movember Bulgaria.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ