Алтернативи на гладенето

06.11.2011, 11:55

   
 
Алтернативи на гладенето

Гладенето е едно от най-досадните занимания. Освен за садо-мазохистите. Някои жени дори наричат ютията "уред за мъчения", а ние никак не я наричаме, защото не обичаме и не я ползваме. Обаче това не е оферта. Постоянно смачканите дрехи, особено когато ги вадим от сушилнята, не говорят много добре за нас, нито пред колегите и шефа, нито пред мадамите. Като си дойдем на работа с риза и тениска на триъгълничета, квадратчета или някакви други неузнаваеми геометрични фигури, образувани от гънките и колегите ни гледат доста странно. Много ни е яд и се чудим как жените успяват да са все толкова спретнати, изгладени и подредени, а на нас не ни се получава. Дали трябва все пак да си купим ютия? Ужас! Да, това е едно възможно, нежелано, но все пак решение, макар че има и други, от които можем да се възползваме понякога.

1) Просто вадете дрехите от сушилнята веднага щом програмата за сушене на дрехите свърши (а не както обикновено след ден-два, когато отново ни се наложи да я използваме).

2) Окачвайте ризите си на закачалка в банята, може и докато се къпете. Парата и влагата ще отпуснат материята и ще поизгладят гънките.

3) Занесете си дрехите на химическо. Там ги чистят, гладят, ароматизират. Какво повече му трябва на един мъж? Вярно, може да "сгазят" няколко копчета по пътя, но ще намерите после кой да ви ги зашие.

4) Купувайте си ризи и изобщо дрехи, които не се нуждаят от гладене. Има дрехи от такива материи, които просто не образуват гънки и не се мачкат. Но имайте предвид, че те са по-малко издръжливи и запотяват повече.

5) Купете си уред с пара. Не е като ютията. С него се борави по-лесно и изглажда гънките без грешка.

В краен случай си купете ютия или помолете съседката да ви изглади ризата. А пък вие ще ѝ се отплащате по друг начин – довечера, след работа.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 06.11.2011 | 17:12
1 ебахти глупавата статия :D
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ