19 урока от Антъни Бурдейн

10.05.2019, 11:00

"Уменията могат да бъдат научени. Характерът е нещо, което или притежаваш, или не"

   
 
19 урока от Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн не е известен с това, че би пропуснал качествена храна. Ето защо, когато Антъни не се появява на вечеря, приятелят му Ерик Рипърт няма как да не забележи странното отсъствие. На следващата сутрин Антъни е намерен обесен в стаята си. 

Има много уроци, които можем да научим от Антъни Бурдейн и по този начин да увековечим наследството от неговия живот, вместо преждевременната му смърт.

1. Уменията могат да бъдат научени. Характерът е нещо, което или притежаваш, или не.

2. Без нови идеи успехът е заплашен от застой.

3. Можеш да научиш много за някой, споделяйки храна с него.

4. Под "причини за напускане на работа" никога не посочвайте истинската причина, освен ако не са пари или амбиции.

2069643

5. Ако сте на 22, жадни за знания и физически издръжливи, призовавам ви да пътувате - колкото се може по-надалеч и на широко. Ако трябва, спете на пода. Разберете как живеят и се хранят, и готвят други хора. Учете се от тях - - където и да се намирате.

6. Ако защитавам нещо, то ще е движението. Движете се колкото се може повече, колкото се може по-надалеч. Отвъд океана или просто отвъд реката. Извървете пътя в нечии чужди обувки или просто яжте от храната им. 

7. Пътуването не винаги е нещо красиво. Не винаги е нещо удобно. Някой път боли и някой път ти разбива сърцето. Но всичко е наред. Пътуването те променя; то трябва да те промени. То оставя белези в спомените ти, в в съзнанието ти, в сърцето ти, по тялото ти. 

8. Не е нужно да се съглася с теб, за да те уважавам.

2069647

9. Не лъжи. Направил си грешка. Признай я. Продължи. Просто не я повтаряй. Никога.

10. Вярвам дълбоко, че никога няма да намериш перфектния град или перфектната храна без да си отворен към това да изживееш лоши такива. 

11. Отвори ума си. Стани от канапето. Движи се.

12. Късметът не е бизнес модел.

13. Много рядко e добро кариерно решение да имаш съвест.

14. Добрата храна често е обикновената храна.

2069649

15. Ако погледнеш някого в очите и го наречеш "тлъста, безполезна, сифилистична локва от лайна", това не означава, че не го харесваш. Това може да бъде - и често е - един признаците на привързаност.

16. Начинът, по който правиш омлет, показва характера ти.

17. Контекстът и спомените играят силна роля относно мястото, което някои храни заемат в живота ни.

18. Готварските умения са добродетел, така че способността да се храниш и да храниш другите с умение трябва да се преподава на всеки млад мъж и жена като фундаментален урок, толкова важен, колкото и да растеш, да си бършеш собствения задник, да пресичаш улицата сам или да ви имат доверие с парите.

19. Няма окончателно място за почивка на ума; няма миг на самодоволна яснота. Може би мъдростта е да осъзнаеш колко си малък, колко си немъдър и колко път имаш да извървиш още.

2069651

Източник: www.luxuo.com

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ