Шроувтайдски футбол: една от най-бруталните форми на спорт (видео)

04.06.2018, 15:00

Да, англичаните със сигурност са очарователен народ!

   
 
Шроувтайдски футбол: една от най-бруталните форми на спорт (видео)

Тази форма на средновековно безумие се провежда всяка година в английския град Ашбърн. Като всяка яка форма на спорт, и Шроувтайдският футбол не се натоварва с правила. Правилото да не се стига до убийства е напълно достатъчно. Отборите, които се разделят на хора, живеещи от едната страна на реката, и хора, живеещи от другата страна на реката, всъщност се състоят от всеки, който иска да се включи - от селските мъжаги до децата и лелките (а и ако туристите пожелаят, също!). 

2065326

Играта започва в 14.00 часа, когато местната голяма риба хвърли топката в стихията от неандерталци и пищящи жени и деца. След това стадото от хора се опитва да премести топката до съответните места за "гол", но всъщност всичко изглежда като 8-часова юмручна битка. Може би това е хитър начин, който правителството е измислил, да регулира английското население. 

2065328

Що се отнася до историята, точните дати на възникване на това чудо са се изгубили, но се предполага, че се е играло още през 1300 година. Един дребен детайл, спрямо който съвременната форма на Шроувтайдския футбол се различава, е, че някога - вместо топка - са използвали търкалящата се глава на някой екзекутиран. 

Да, англичаните със сигурност са очарователен народ!

За още малко спортна злоба: тук

За други странни форми на спорт: тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ