Този 120-килограмов холандец ще накара и най-големите футболни звезди да му завидят

20.10.2016, 20:15

Феноменални изпълнения!

   
 
Този 120-килограмов холандец ще накара и най-големите футболни звезди да му завидят

На футболната сцена има доста имена, които могат да се борят за приза "най-добър изпълнител на преки свободни удари" - Кристиано Роналдо, Лео Меси, Гарет Бейл, Андреа Пирло... списъкът е дълъг. Но какво ако ви кажем, че най-добрият всъщност е 21-годишен холандец, който не е професионален футболист и тежи над 100 килограма?

Точно така - запознайте се с Бас ван Велзен. Според неговите думи той е "леко дървен", но видеото долу, показващо феноменалните му изпълнения, наистина ще ви смая. Бас е усъвършенствал т.нар. "knuckleball" - метод на изпълнение на преки свободни удари, който кара топката да поеме по непредвидима лакатушеща траектория. Известни футболни майстори, използващи го са Кристиано Роналдо и Жуниньо Пернамбукано. 

"Работата е там, че когато бях малък имах големи проблеми с това да ритам топката правилно. Трябваше постоянно да тренирам в тази насока, за да се подобря, а Роналдо беше този, който ме вдъхновяваше най-много. Прекарвал съм много нощи гледайки клипове на негови изпълнения в Youtube.", споделя ван Велзен пред Mirror.

Вижте и видеото със страхотните му изстрели:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ