Радослав Янков: България ражда таланти и те трябва да се развиват

10.03.2016, 13:00

Разговор с новия български герой в зимните спортове

   
 
Радослав Янков: България ражда таланти и те трябва да се развиват

Радослав Янков стана носител на Световната купа по сноуборд в дисциплината паралелен слалом, а само преди няколко дни се завърна в България. Разбира се, той беше посрещнат като истински шампион, защото доказа, че е точно такъв. Огромният медиен интерес към него е напълно оправдан, но Янков търпеливо се срещна с всички жуналисти. Сред тях бе и Божидар Александров от Sporta.bg. Ето какво сподели пред него Янков:

Когато пристигна в България и се отвориха вратите, теб те чакаха огромен брой твои почитатели, както и голяма група от родния Чепеларе. Как се почувства?

Така е, да. Имаше наистина много хора. В момента, в който вдигнах купата пред тях и всички започнаха да ръкопляскат наистина чувството беше неописуемо. 

А осъзнаваш ли вече, че спечели Световната купа, или още си в екстаз?

Не бих казал, че го осъзнавам изцяло, но очаквам скоро и това да се случи и да се насладя на успеха.

За теб сега най-вероятно предстоят празненства по този невероятен повод. Знаеш ли колко време ще продължи тази почивка?

За мен първо предстоят много интервюта и пресконференции. Надяваме се в близките няколко дни да мога да уважа всички и да отпразнуваме Купата.

Вчера се появи едно писмо до премиера на България Бойко Борисов. То е подписано от 27 настоящи и бивши спортисти и шампиони на България. То е срещу еколозите, които спират развитието на спорта у нас и спестяват на страната ни милиарди левове приходи. Как ще коментираш?

Да, подписах това писмо, защото аз съм спортист и прекарвам много време в чужбина. Виждам там как се развиват нещата и виждам как се развиват тук. В страната ни има прекрасни условия, които могат да се развият. Просто не трябва да има такава пречка между спорта и природата. Това нещо трябва да се поправи и да имаме повече полигони за тренировка, по-големи възможности за талантите, които България ражда - те трябва да се развиват.

Цялото интервю на Радослав Янков можете да прочетете в Sporta.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ