Намерихме най-изолирания стадион в света

08.06.2016, 12:30

Съдията отива в морето директно

   
 
Намерихме най-изолирания стадион в света

Това, което със сигурност не може да се отнеме на студената и красива Норвегия, е да създава нещата изключително живописно. Далеч на север на Лафонтенските острови живеят около 24 хиляди норвежци, които решават, че без открит стадион за аматьори няма как. И тъй като треторазрядният местен отбор има чисто новичък стадион, наречен "Stranda Stadion" с 3 хиляди места, новият, който виждате на снимката, е предназначен за любители, затова не са изградени трибуни.

1722165

Съоръжението се нарича "Henningsvær" и е разположено в селце с население 500 души, което е построено изцяло в традициите на старите скандинавски селища и туристите просто се побъркват по него.

Интересното е, че Лафонтенските острови са една от най-апетитните дестинации в Норвегия, но климатът е толкова лют, че живакът рядко се мести от 0, дори в най-топлите дни. Така че сами си правете изводи как се играе футбол на такова място.

Как да стигнете:

Съветваме ви да стигнете първо до Осло и от там да летите със самолет до островите, за да поритате топка на това очарователно място. Ако решите да се придвижвате по вода, имайте предвид, че там се намира водовъртежът Малстрьом, който е погълнал не един или двама туристи. За него пише дори Едгар Алън По, а Жул Верн също има перипетии с водовъртежа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ