Най-нелепите футболни голове в историята 8

07.05.2015, 11:03

Красивият гол на Николай Михайлов в собствената му врата

   
 
Най-нелепите футболни голове в историята

Футболът е велика игра и това е доказвано много пъти, а никой друг спорт не предизвиква такива вълнения сред масовата аудитория. Освен с велики мачове, уникални обрати и невероятни голове на големи играчи, футболът ще бъде запомнен и от една друга гледна точка - забавната. Вижте някои от най-нелепите голове, които футболната история познава.

Доста подъл гол

Футболистът на противниковия отбор изчаква зад вратаря и му отнема топката под носа, за да я вкара в мрежата. Голът си е гол, ама май не е повод за гордост...

Феърплей

Играчите на Аякс изчистват топката в аут, защото на терена лежи контузен играч. Съвсем неумишлено обаче, топката попада в противниковата врата. Футболистите на Аякс се чувстват толкова зле от този факт, че спират да играят, за да може съперникът да отбележи. Истински спортсменска постъпка. Нали, приятелю на честната игра, Кристиано?

Голът на момчето с топките

Мачът се играе в Бразилия. Срещата е много напрегната и заплетена, а вижте кой помага на единия отбор...

Два гола за 30 секунди

Докато вратарят празнува гола, който е отбелязал, съперниковият тим бързо се мобилизира, овладява топката и отбелязва в опразнената от вратаря-голмайстор врата. Само 30 секунди между щастието и болката.

 

Най-далечният гол

Голът е отбелязан по време на приятелска среща между Корея и Кот Д'Ивоар. Единият вратар е много добър или другият е много слаб? Преценете:

 

Вечният гол на Николай Михайлов

В мача от груповата фаза на Шампионската лига между Левски София и Вердер Бремен вратарят на българския отбор си отбелязва автогол, останал и до днес негова визитна картичка.

 

Публиката май наистина е 12-ят играч за единия отбор

Мачът се играе в Русия. Бразилският играч Алекс тъкмо се кани да изпълни дузпа, когато се случва немислимото:

 

Треньорски гол

Топката е избита от играчите на единия отбор заради контузен футболист на терена. Кълбото обаче попада в краката на треньора Драган Стойкович, който с мощен шут я праща във вратата. Въпреки че публиката го аплодира, сърбинът е изгонен. Вижте:

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ