Как се "произвежда" суперспортист?

14.09.2016, 18:45

Историята на Джош Маккензи

   
 
Как се "произвежда" суперспортист?

Това е една наистина луда история. Джош Маккензи е на 15 години но вече е смятан за един от най-големите спортни таланти в САЩ, като е най-високо класираният футболист (американски футбол) и борец в страната сред връстниците му (да, в САЩ имат такива статистики). Но това не се е случило просто благодарение на талант или ген. Всичко е прецизно калкулирано. 

1777241

NJ разказва, че още откакто е на 5 години, неговото семейството (и по-точно чичо му) започва да работи върху бъдещата му кариера и превръщането му в перфектния спортист. Буквално всяко решение в неговия живот е било базирано върху тази цел. Той има 10 лични треньора, включително диетолог, психолог, треньор по вдигане на тежести и няколко треньора за спринт и бягане. Само през миналата година за развитието му са били похарчени над 15 хиляди долара. 

Джош теши 84 кг. и приема по 4500 калории на ден, като може да скочи от място върху лека кола, вдига 120 кг. на лежанка и 200 кг. на клек, а когато тренира, го прави с черна маска в стил Зимния войник от "Капитан Америка", която да ограничава дишането му.

1777239

Сигурно се чудите кой е лудият учен, който седи зад Джош? Това е неговият чичо и настойник Бил Грийн. Той споделя, че хората често го съдят, заради тренировките, на които подлага племенника си, но той твърди, че всичко това ще му помогне да успее във всяка област на живота. 

Настоящите цели пред младока са да пробие в НФЛ и по всичко изглежда, че ще го направи. Ако следите спорта, запомнете името Джош Маккензи, защото най-вероятно ще е една от звездите там след няколко години. Можете да се уверите в това, като видите клипа долу, който показва някои от най-добрите му отигравания.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ