Запази бирата, изгуби корема

14.12.2017, 10:30

Мъдростта е в мярката

   
 
Запази бирата, изгуби корема

Бирата е тази универсална напитка, която можем да пием лятото на плажа и зимата в хижата, без ограничения, по всяко време и да се радваме на живота. Кехлибарената течност може да носи наслада във всяка от отделните си разновидности. Дали ще опитваме вкуса на свежото светло пиво, дали ще се потопим в интензивното преживяване с червените бири, или ще се отдадем на наситеността и емоцията на тъмното пиво е въпрос на момент и на предпочитания.

Непрекъснато се намира обаче някой, който иска да помрачи удоволствието от отпиването на пенливата глътка, като ни плаши с така нареченото бирено коремче и ни размахва пръст да внимаваме. И нека не се лъжем, това не притеснява само дамите, но и представителите на силния пол.

Но научните изследвания застават на наша страна, а обиколката на талията се определя не от любимото ни питие, а от количествата мезета и колко се движим. Оказва се, че бирата е този елексир, който, ако го приемаш в умерени количества - разбира се, в този живот с нищо не трябва да прекаляваме, е много полезен. А ако я съчетаваме със спорт, можем да поддържаме добрата си форма.

Богата на витамини, минерали и антиоксиданти, напитката не съдържа мазнини и е с ниско съдържание на прости захари. Пивото е богат източник на разтворими фибри. Те поддържат редовната функция на стомаха, спомагат за храносмилането и намаляват нивата на лошия холестерол. Кехлибарената напитка ускорява обмяната на веществата в организма и съдържа вещества, които стимулират имунната система.

2012434

Мъдростта е в мярката

Научни изследвания доказват, че консумацията в умерени количества, освен че носи положителни емоции с приятели, може да бъде част от балансирания начин на живот. В 100 мл стандартна бира се съдържат 43 калории, а при безалкохолната те са едва 18. Да, това е факт. А нискоалкохолната и безалкохолната бира хидратират организма, защото нямат диуретичния ефект на алкохола, като съдържат всички полезни вещества, които има и традиционното пиво.

Умерената консумация на пивото в тясна връзка с редовна физическа активност е много добро съчетание. Нека си го признаем, няма как да сме в добра форма, ако по цял ден седим пред компютъра. Ето и няколко съвета, как да ободрим духа и тялото си, дори ако в момента не тренираме активно.

1. Не използвайте асансьор – изкачването и слизането по стълбите ще ви раздвижи и ще повиши тонуса ви.

2. Слизайте една спирка преди вашата, за да ходите по-дълго. Ако пък се движите с автомобил, паркирайте колата си една пряка по-далеч от офиса или дома.

3. През почивните дни се разхождайте в парка или в планината, а не в мола. Кратък преход на свеж въздух действа ободряващо. Можете и да поритате футбол с приятели, да карате колело, да играете тенис или пък да отидете в някоя фитнес зала и да си изберете от богатия диапазон от различни кардио тренировки.

4. За хората, които предпочитат по-спокойно леко натоварване, търсят баланса и вътрешната хармония, йога класовете са добро решение. Оказва се, че все повече мъже откриват този начин за разтоварване от стреса.

Дори в някои страни има йога класове, по време на които хората правят различните позиции с бира в ръка. Комбинация от две любими занимания, носеща двойно щастие - хмелът в пивото отключва ендорфините, които са хормоните на радостта.

И така - консумирайте умерено и се радвайте на живота!

2012435

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ