7 знака, че се нуждаете от нов фитнес инструктор

30.07.2015, 19:15

Може би е време да си кажете "довиждане"

   
 
7 знака, че се нуждаете от нов фитнес инструктор

Да ползваш услугите на фитнес инструктор не е срамно. Понякога трябва да оставим егото си извън залата и да се доверим на професионалистите, които знаят как и кога да тренираме правилно.

Както и във всяка друга сфера обаче, не всички фитнес инструктори са достатъчно добре лицензирани или научени, за да бъдат от максимална полза на своите клиенти. Още по-лошо е, когато дори могат да им навредят.

Предлагаме ви седем знака, че нещо с вашия фитнес инструктор може и да не е наред, като би било хубаво да се обърнете към услугите на друг специалист.

1. Инструкторът не ви разпитва за контузиите ви

Още на първия ден инструкторът трябва да ви разпита дали имате някакви травми или здравословни проблеми. Тази информация може да бъде от ключово значение за бъдещата ви работа, както и за ваша собствена безопасност. Ако вашият инструктор изобщо не се интересува от това, значи не си върши добре работата.

2. Инструкторът ви има сертификат единствено за групови занимания

Груповите занимания са съвсем различни от индивидуалните, като първото не важи и за второто. Винаги се интересувайте какви точно сертификати притежава избраният от вас треньор, защото това говори много за качествата, които притежава. Тази работа с нищо не е по-различна от останалите, които изискват документи за подходящо образование.

3. Вашият инструктор ви прави хранителни режими

Често срещана практика във всяка зала. Важно е обаче да уточним - фитнес инструкторите НЕ са диетолози, освен ако някои от тях не притежават сертификати за такива. Ако имате нужда от хранителен план, обърнете се към професионалистите, а не към треньорите в залата.

4. Инструкторът ви се държи и като доктор

Друг типичен случай. Вашият треньор ви диагностицира и дори ви съветва как да се справяте с травмите, без да има нужната квалификация за това. Здравето ви идва преди всичко и не забравяйте, че лекарите са тези, към които трябва да се обръщате в подобни ситуации.

5. Тренировките ви водят до контузии

Много инструктори прекаляват в желанието си да "изтискат" максимума от своите клиенти, дори докарвайки ги до травми. Ако при вашия треньор това е практика, а не инцидент, значи нещо в работата му не е наред.

6. Вашият треньор говори твърде много

Обикновено инструкторите са тези, които правят забележка на клиентите, които повече говорят, отколкото тренират. Но ако във вашия случай треньорът е този, който не млъква, вместо да работи, значи това не е вашият човек. В крайна сметка вие си плащате за услуга, която не получавате в пълна степен. 

7. Инструкторът не ви обръща достатъчно внимание

Отново ще се повторим - вие си плащате за услуга, която трябва да получите на сто процента. Ако треньорът ви ви пренебрегва, за да си играе с телефона си, за да гледа телевизия или да си говори със случайни хора в залата, значи е време да пренасочите парите си към по-стриктен професионалист.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ