6 факта за фитнеса, от които ще заякнете

17.11.2014, 11:55

Знанието е сила, силата - мускули

   
 
6 факта за фитнеса, от които ще заякнете

Всяко занимание на земята изисква определена методика за оптимизация на постиженията. Фитнесът също е на земята и респективно също си има своите тънкости, с част от които ще ви запознаем сега.

1. Порното помага

Да, да. ДА! ДА! ДА! Порното е полезно и най-сетне има доказателства за това. Според скорошни изследвания, 4-5 минути гледане на порно преди фитнес повишават нивата на тестостерон в кръвта и респективно превръщат тренировката ви в по-пълноценно занятие (освобождаващият край не е включен в изследването).

2. Цигарите не помагат

Това всеки го знае, но сме длъжни да напомним. Ако откажете цигарите, издържливостта ви ще нарасне двойно, а ако изпитвате трудности с отказването, опитайте с бягане или вдигане на тежести. Тези дейности ще ви помогнат в борбата с тютюневата зависимост.

3. Шапката помага

Все още не е напълно ясно защо, но шапката за тренировки спомага за по-ефективното вдигане на тежести. Движенията също стават по-интензивни. Предполага се, че шапката загрява главата и по този начин кръвта започва да се движи по-активно, стимулирайки мозъка, който започва да реагира по-добре на сигналите и да регулира мускулната работа.

4. Алкохолът не помага

Факт. Изследванията доказват, че след приемането на само 30-40 грама алкохол, нивото на тестостерон пада с 6,8 %. Сами си направете извода, ако сте пили повече...

5. Първо кардио, после силови упражнения

Най-добрата последователност за тренировки е първоначално да започнете с половинчасово леко кардио, което ще вдигне нивата на тестостерон, а след това можете да започнете със силовите упражнения. Обратният вариант няма да има ефект върху тялото ви.

6. Тренировките на гладно също помагат

Според американски изследвания по темата, при тренировки на празен стомах мускулите синтезират повече протеин, освен това след спортуване на гладно, тялото се възстановява по-лесно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 19.11.2014 | 07:52
1 факт №5 не е точно така
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ