5 неща, които да направите на 20, за да сте във форма на 30

20.06.2016, 15:45

Действайте

   
 
5 неща, които да направите на 20, за да сте във форма на 30

Ако още не сте минали 30-те, значи имате време да се погрижите за формата си на тази възраст. Ключът е в онова, което правите, докато сте между 20 и 30 години. По-конкретно:

1. Поддържайте нивата си на тестостерон високи

Тестостеронът е главен фактор за доброто физическо и ментално състояние на мъжа. За да поддържате нивата му високи, трябва да се въздържате от вредни навици, като пушене и пиене (на алкохол), както и от депресии. И трябва повечко да тренирате.

2. Сън

На тази възраст може да ви се струва, че нямате чак такава нужда от сън и да се разбивате на купони по цели нощи, но като се лишавате от сън, увеличавате шанса да се разболеете от диабет, да имате проблеми със сърцето и да напълнеете рязко на по-късна възраст.

3. Разтягане

Работата на много от нас е свързана със седене на стол и взиране в екрана на компютъра по цял ден. Това води до проблеми с гръбнака, с врата, до главоболие. Затова започнете да се разтягате редовно, дори да практикувате йога. Необходимо е.

4. По-малко пиене

Не на вода. Вода пийте в неограничени количества. Но веднъж да ви ударят 30-те и ще визите, че вече не можете да пиете толкова много алкохол, както преди.

5. Комбинирайте полезните неща

Тренирайте и не спирайте да тренирате. Много по-лесно е човек да влезе в по-добра форма, когато вече е в добра форма. Тренировките са най-голямата гаранция, че и след 30 ще функционирате добре. Футбол, тичане и всички подобни са добри, за да се поддържа един мъж в добра и здравословна форма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ