10 грешки, които всеки допуска във фитнеса

16.01.2015, 10:29

Случват се прекалено често

   
 
10 грешки, които всеки допуска във фитнеса

Много хора си мислят, че каквото и да правят във фитнеса, няма начин да сгрешат, защото все ще изпълняват някое полезно упражнение. Пълни глупости! Фитнесът не е детска площадка и поради тази причина може да крие опасности за неопитните или прекалено самоуверени люде. За да се предпазите от тежък провал, не бива да допускате грешки.

Предлагаме ви да видите стегнат списък с топ 10 фитнес грешки, които всеки е допускал или тепърва ще допуска в залата, за да не ги правите и вие.

1. Не спазвайте инструкциите на по-опитните

Ако има уред, който не знаете как да ползвате, потърсете написани инструкции. Ако не намерите такива, не е срамно да попитате някого.

2. Изхвърляте се с тежестите

Да, много е смешно, когато някой смотаняк се пребие с щангата, но е също толкова опасно. Бъдете търпеливи и постепенно качвайте тежестите, за да не се самонараните.

3. Правите се на интересни

Това, че сте видели как ваш приятел или просто друг посетител прави някакви рекорди, не значи, че и вие моментално трябва да ги пробвате.

4. Партньорът ви е смотан

Когато вдигате тежести, трябва да имате човек, който да ви спасява, ако се наложи. И на когото имате доверие.

5. Измисляте "оригинални" неща

Можете да си позволите такова нещо, само когато наистина знаете какво правите и имате натрупан опит.

6. Избирате си неподходящо място

Лошата техника, съчетана с неподходящо място за трениране, може да ви нарани и в крайна сметка няма да ви донесе нищо добро.

7. Надценявате се

Освен че се наранявате, едновременно с това се излагате.

8. Не проверявате уредите

Въпреки че управителите на фитнес залите трябва всеки ден да проверяват уредите, не разчитайте много на това и си правете собствени проверки.

9. Пречкате се

Не сте сами, затова се дръжте адекватно и не се пречкайте, за да не ви сполети нещо лошо...

10. Игнорирате мерките за безопасност

Класическа грешка на хората, които смятат, че са по-умни от другите и "такова нещо на тях не може да им се случи"... ако игнорирате мерките за сигурност, скоро няма да можете да тренирате или ще се наложи да си направите дълга почивка от фитнеса.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ