10 брутални форми на спорт

08.05.2018, 12:00

Готови ли сте да си почупите кокалите в името на спорта?

   
 
10 брутални форми на спорт

Може би живееш в пещера. Може би си се борил с мечка. Може би си тичал, плувал, гмуркал, хвърлял си се от самолет, карал си колело, яздил си кон, ритал си футбол. Може би си предозирал с тестостерон. Но би ли участвал в някой от следните спортове:

1. Бузкаши е националният спорт на Авганистан, който се изразява в глудница надъхани мъже на коне, които се надпреварват да докопат обезглавения труп на коза и да го хвърлят в предварително очертана за тази цел зона.

2056846

 

2. Хвърлянето на дънери е традиционно шотландско събитие. Резултатът не се изчислява на база разстоянието, а се взима предвид ъгълът, който хвърленият дънер заема по отношение на хвърлящия мъжага. Това означава, че освен изключителна сила, ще трябва да разчиташ и на финес.

2056841

 

3. Традиционният флорентински футбол не е игра за всеки. Играта представлява нещо като футболна версия на "Боен клуб", където два отбора от по 27 корави мъже се впускат в смъртоносно меле с топка. 

2056840

 

4. Гоненето на пита сирене звучи като бъзик, но последствията могат да ти костват гръбнака. Правилата са прости: пита сирене бива хвърлена от стръмен хълм, а група ентусиасти тръгват след нея, опитвайки се да я хванат без да си счупят врата.

2056838

 

5. Шахбокс - кой е казал, че на истинския мачо му липсват интелектуални способности. Хайде да ви видим как ще цъкате шах, след като са ви нашокали канчето.

2056847

 

6. Компетативното надяждане ще ви тества храносмилателните способности. Нещата са ясни как могат да завършат за вас, ако не притежавате стомах от стомана.

2056844

 

7. Индонезийски огнен футбол: спорт за пироманите. Вместо топка, ще ритате кокос, накиснат в запалима въглеводородна течност (керосин). Не само може да си счупите крака, но и да си го изгорите. Забавно!

2056845

 

8. Японският фестивал "Онбашира" изглежда като епично събитие. Първо, то се провежда през период от 6 години. Второ, събитието включва местене на огромни трупи дървета по изключително труден терен, като това става ръчно с помощта на плътно сплетени въжета и - разбира се - на гравитацията (тъй като трупите се бутат надолу по хълмове).

2056848

 

9. Надпреварата с крави може да звучи като смешно занимание, но снимките показват, че тези индийци не се шегуват ни най-малко. Възможността да се разчекнеш някъде по 30-метровото кално трасе, докато се мъчиш да управляваш едновременно две крави, е огромна.

2056842

 

10. "Стената на смъртта" не случайно се нарича така. За да се включиш в нея, най-вероятно ти липсва онази част от мозъка, която отговаря за страха при нормалните хора. Така или иначе да караш кола с висока скорост по дървен цилиндер, докато се правиш на шут, не звучи като най-нормалния спорт.

2056849

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ