Топ 5 на българките олимпийски надежди в Рио 2016

15.08.2016, 16:00

Адио Рио или надежда дебне отвсякъде

   
 
 Топ 5 на българките олимпийски надежди в Рио 2016

През 1936г. Летните олимпийски игри се провеждат в Берлин. Пред очите на Хитлер американският цветнокож атлет Джеси Оуенс печели четири златни медала: на 100 метра спринт, 200 метра спринт, скок на дължина, и 4 × 100м щафета, а главата му остава на мястото си. 80 години по-късно олимпийският дух все по-рядко излиза от бутилката или пък се е задушил в шишенцето с допинг. Олимпийските игри в съвременния им вариант изглеждат все по-бездуховни. Последните олимпийски игри в Сочи останаха в историята с груповите тоалетни и нешлифованото строителство ала Слънчев бряг. Сега в Рио руските атлети няма да участват, но верни на основната олимпийска максима, посочваща участието като водещо, положили много труд, нашите спортисти ще бъдат там.

Представяме топ 5 на българките олимпийски надежди в Рио 2016:

Ивет Лалова

1763143

Силна, красива, сексапилна. Световните медии са луди по усмивката й и неслучайно Лалова бе избрана за знаменосец на българския тийм в тазгодишните Олимпийски игри. Лекоатлетката е отлично подготвена не само на пистата, но и в мрежата. Ако искаш да не пропуснеш нито секунда от престоя й в Рио, последвай я в Instagram и я подкрепи с лайк във Facebook. Първото бягане на българката в Рио бе на 12ти август в дисциплината 100 метра спринт. Тя успя да се класира за полуфиналното бягане, но поради контузия прецени да не участва, а да запази сили за по-силната за нея дисциплина – 200 метра спринт. Сериите на Лалова на 200 метра започват днес в 16,00 часа българско време.

Цвети Пиронкова

1763140

За българската тенисистка това бе трето участие на олимпиада. Тя отпадна след мач срещу германката Лаура Зигемунд.  Пиронкова беше победена от германка и на турнира в Синсинати.  Загубата бе факт след двубоя с Аника Бек с 4-6, 2-6 във втория квалификационен кръг. Но българката този път има късмет и ще участва в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите, заради отказали се състезателки с място в основната схема.

1763141

Бокс

Българският отбор по бокс се състои от трима бойци: Даниел Асенов, Симеон Чамов и единствената дама в отбора- Станимира Петрова. За съжаление тя приключи светкавично своето участие на Олимпийските игри със загуба още в първия си мач срещу украинката Татяна Коб.

Спортна стрелба

1763142

Отборът по спортна стрелба също е тричленен: Антоанета Бонева, Антон Ризов, Самуил Донков. Според вещите в занаята именно дамата имаше най-големи шансове за олимпийски медал. Антоанета Бонева за съжаление не успя да се сдобие с такъв, но се представи достойно: осма на 25 м с малокалибрен пистолет и остана 41-ва на 10 м с въздушен пистолет.

Ансамбъл

1763146

Красиви, млади и силни. Момичетата от българския отбор по художествена гимнастика показаха на цяла България, а и на света, че спортният дух е още жив. Всичко останало са просто медали, с които обаче не спираме да се надяваме, че именно българските спортистки ще се окичат. Дните на художествената гимнастика на Олимпийските игри в Рио ще започнат след 18ти август.

"Пожелай успех на българските олимпийци"

Това е името на инициативата, подета от Българския олимпийски комитет. Неин патрон е утвърдената ни олимпийска звезда – Йордан Йовчев, който прекрати активната си спортна кариера, но не спира да подкрепя българския спорт. Ако и ти искаш да предадеш позитивния си вайбс и да убиеш хейтъра в теб, мястото е: https://www.facebook.com/Bulgarian-Olympic-Team-674696232653833/

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ