#Icebucketchallenge манията завладя и спортистите 11

21.08.2014, 10:09

Григор Димитров, Кристиано Роналдо, Лео Меси - всички до един се включиха

   
 
#Icebucketchallenge манията завладя и спортистите

Едва ли вече има останал човек на планетата, който да не е разбрал защо популярни личности от всички възможни области изливат кофи с ледена вода върху главите си.

Благородната инициатива цели да подпомогне борбата с амиотрофичната латерална склероза (АЛС) или както често е известна - болестта на Лу Гериг.

Самата идея е повече от семпла - всеки човек, който е приел идеята да излее кофа или леген с ледена вода върху себе си, получава правото да номинира друг да го направи. В случай, че номинираният не изпълни облога в следващите 24 часа, то той се "задължава" да дари финансова сума в подкрепа на борбата с АЛС.

Едни от най-активните в инициативата са световните звезди на спорта, сред които да го направят не се поколебаха и някои българи.

Участие в #icebucketchallenge вече взе и българската звезда на тениса Григор Димитров, който от своя номинира гаджето си Мария Шарапова. Ние пък искрено се надяваме, че Гришо няма да остане без вечеря (или нещо друго) заради идеята си.

Един от най-забавните #icebucketchallenge досега пък бе дело на световния №1 в тениса Новак Джокович, който дори акомпанира "изпълнението" си с популярното парче на Ванила Айс - "Ice Ice Baby". Номинациите на Джокера също бяха крайно интригуващи - започвайки от Кончита Вурст, минавайки през мистър Бийн и завършвайки с... Майкъл Джордан.

Най-големите звезди на световния футбол също не подминаха благородната идея. Още в самото начало към ледените душове се присъедини и кавалерът на Златната топка Кристиано Роналдо, който бе номиниран от бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Дарън Флечър. Португалецът се съблече по боксерки и изля ледената кофа върху себе си, номинирайки от своя страна хора, нямащи нищо общо със спорта - Дженифър Лопес, Бионсе и Лил Уейн.

По-назад не остана и звездата на Барселона Лионел Меси, който преди това бе номиниран от своя съотборник в Барселона Дани Алвес. Аржентинецът пък номинира добрите си приятели в националния отбор Серхио "Кун" Агуеро и Езекиел Лавеци.

Голямата звезда на бразилския футбол Неймар също изпълни предизвикателствотo, макар и решавайки да остане с дрехи по време на "душ"-а.

Един от най-смелите в отправянето на предизвикателства пък се оказа голямата звезда на НБА ЛеБрон Джеймс, който "номинира" не кого да е, а президента на САЩ Барак Обама!

Закъде обаче без лошото момче на италианския футбол Марио Балотели? Супер Марио е винаги готов за всякакви диващини, като далеч не е изненадващо, че нападателят на Милан се включи с охота в нещо толкова... тривиално.

Световният шампион с Германия Месут Йозил също отговори на предизвикателството, а любопитното е, че халфът на Арсенал номинира поп-иконата Риана, която празнуваше с Бундестима спечелената титла в Бразилия.

Своето "да" за каузата заяви и капитанът на Ливърпул Стивън Джерард, който обаче явно се уплаши да съблече тренировъчния си екип.

Интересен пък бе подходът на друга от звездите на НБА - Тони Паркър. Преди да се залее с кофата, французинът демонстрира нагледно как собственоръчно излива леда в нея, за да няма каквито и да е съмнения.

Различна идея имаше и легендата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт, който явно се забавляваше от цялата работа, защото просто си стоеше в ледената вана, без да изпитва каквито и да е притеснения от температурите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ