Съвместното съжителство и богатството

14.10.2011, 13:50

   
 
Съвместното съжителство и богатството

Никога не сме подозирали, че може да има някаква връзка между съвместното съжителство и богатството. Обаче се оказва, че такава съществува. Или поне според изследване на учени от университетите в Охайо и Уайоминг.

В "експериментчето" са взели участие 4200 женени хора за период от 20 години. Учените са ги разделили на групи в зависимост от това дали са живели заедно преди сватбата или не.

Оказало се е, че онези, които са живели с повече от един партньор преди брака си, нещо познато като "серийно съвместно съжителство", не са имали по-значителни икономически успехи от другите двойки, които не са живели заедно преди сватбата. От друга страна мъжете и жените, които са живели съвместно само с партньора, с който са сключили брак впоследствие, разполагат с двойно по-голямо богатство от другите женени двойки. Що се отнася до разводите – според друго проучване – през 2003 г. в университета в Пенсилвания, шансовете за евентуален развод са били 151% по-големи сред тези двойки, живели заедно преди брака, отколкото от онези, които не са живели заедно.

Но тези резултати се отнасят само до двойките, в които мъжът и/или жената са живели съвместно с по няколко различни партньора преди женитбата.

Според учените, провели изследването, тези хора, практикуващи "серийно съвместно съжителство" с различни партньори, имат по-малко вяра в бъдещите си връзки и заради това се колебаят повече да обединят авоарите си и да взимат решения, които да ги доведат до натрупването на благосъстояние или дори до взимането на решение да закупят жилище заедно с брачния си партньор.

Психолозите съветват да помислим добре преди да заживеем с някого, особено ако не ни е за първи път. Преди брака, а защо не и след това, човек трябва да има лично пространство.

Ние също сме на това мнение. Твърдо сме решени да си ядем "джънк фуда", да си пием бирата и да си гледаме мача възможно най-дълго преди да пуснем в "бърлогата" си жената, която да съпровожда тези ни действия със сърдити погледи, скандали и мощно женско цупене. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ