Писмо от редактора: нечистокръвното семейство

Защото има и такива приятели

   
 
Писмо от редактора: нечистокръвното семейство

Приятелите са до време, а семейството до гроб (нали, не бъркай с максимата с курвите и пиенето). Никога не съм си представял, че еквивалентът: семейство и приятели може да се случи. Аз като човек от златните последни 10 години на миналия век, все съм възпитаван, че приятелите си отиват, ама жигулата, да се гъзурчиш пред блока в неделя, щото не пали, и дебелата ти жена по пеньоар – винаги остават. Уви, за последните 4-5-6 години създадох такива пълнокръвни приятелства, че рядко си представям какво бих правил без тези хора – те станаха мое вдъхновение, моя подкрепа и просто изроди, с които да безчинстваш в петък вечерта.

Кръвта на това мое семейство не е чиста и не е кръв от кръвта ми (тука, за семейство си говорим, ако не следиш логиката). Те са всякакви – момчетата, които се занимават със сложни професии и се напиват безобразно в парка, момичета, които се мажат с хранителни продукти и твърдят, че това е по-добро от всяка козметика (Наздраве, Миленче), моите съкровени приятели (Филката, сакрално го отвори тоя бар, да има къде да се подвизаваме с Пею) и просто не стигат редовете, защото са прекалено интересни, а хората не ги интересува.

И няма да ти кажа с какво се занимават, защото просто не е важно, само ще спомена, че когато видиш "татуираните типове" от Паметника – знай – сред тях има художници, програмисти, инженери, химици, майстори готвачи и прочие – и да, те пият патрончета в парка.

Нечистокръвното семейство не е това, с което се раждаш, а това, което заслужаваш и често се превръща в едно от най-съществените и важни неща в живота. То те възпитава, оформя характера ти и гради ценности – за това внимателно подбирай хората, с които се събираш. И за да не те отегчавам ще завърша с още една максима – човек става такъв, с каквито се събира. Аз спечелих с моето нечистокръвното семейство – те ме възпитаха, показаха ми как да живея и ме насочват в правилните посоки.

Благодаря!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ