Най-популярните митове и факти за изневярата

01.09.2016, 18:45

Рабиваме и проверяваме

   
 
Най-популярните митове и факти за изневярата

Можете ли да живеете цял живот с една жена без да ѝ изневерите? Може. Но на света са много повече тези, които нито веднъж не са живели цял живот с жена, без нито веднъж да не ѝ изневерят.

Независимо, че количеството на съпружески измени отдавна вече е повече от количеството на браковете, обществото все още се преструва, че изневярата е нещо възмутително. Ефирът е препълнен със сълзливи истории, в които все някой изневерява. За това пишем и тази статия, да се отсеят най-накрая всички заблуди.

ТЕЗА №1: Изневярата е признак, че нещо не е наред с отношенията между партньорите

Според последните излязли изследвания, които са проведени в продължение на няколко десетки години - 86% от мъже и 94% от жените никога няма да изневерят, ако са доволни от връзката си.

1771945

ТЕЗА №2: Изневярата винаги е пагубна за отношенията

Според един от добрите семейни консултанти в Ню Йорк - Дона Мерзан, след признатата раздяла повечето двойки стават по-близки, а често това дори спасява брака им.

1771946

 

ТЕЗА №3: Мъжете по-трудно прощават изневяра

А, не, бе! Изследване на списание Elle, проведено в 26 европейски страни, САЩ и Канада, доказва, че 71% мъжете категорично скъсват всички отношения с коврата след раздяла. Имаме мнозинство.

1771945

ТЕЗА №4: Лъжата - най-лошото

Оказва се, че любимата фраза на всички мАНкенки и сапунени героини не е съвсем релевантна. Според известния психолог Ханс Йелушек, най-често хората не искат да научават за изневярата. За това забравете да си признавате всичко, ако сте кривнали. Истината няма да залепи отношенията ви.

1771946

ТЕЗА №5: Жените изневеряват по-рядко

Е да, все пак те са по-порядъчни хора. Какво излезе обаче... На вниманието на всички наивни граждани, неотдавна излезе изследването на Европейския институт за проучване на общественото мнение (GEWIS). Сега ще се смеете. И така, жените изневеряват на постоянните си партньори с цели 4–6% повече от нас (в Германия с цели 8%).

1771946

Ами, това е! Чао!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ