6 закона на добрия баща

12.09.2016, 15:45

ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО!

   
 
6 закона на добрия баща

На пръв поглед невинните грешки във възпитанието могат да имат неподозирани последствия след години. За това се допитахме до Татиана Свиридова - специалист по възпитанието на подрастващите.

1. Не трябва да контролирате всичко

Прекалената грижа може да направи дето ви нерешително и страхливо на по-късен етап. Трябва да го научите то само да взима решения, за да бъде адекватен, а не боязлив човек в обществото.

2. Старайте се да не се карате с жена си пред детето

Съхранявайте с жена си приятелски отношения, дори да сте разведени. Иначе момчетата става мъже под чехъл, а момиченцата - отмъстителни кучки.

3. Победете чудовището под леглото на хлапето

Трябва да научите децата си да се борят с въображаемите врагове, а не да се страхуват от тях. Фразата: "Ако не слушаш Торбалан ще дойде!" е напълно грешна. Най-добрия начин е да нарисувате предполагаемото чудовище и да покажете на хлапето слабите му страни.

4. Научете се да отговаряте на странни въпроси

Не се учудвайте, ако детето ви попита дали скоро ще умрете. Постарайте се да му обясните, какво се случва след смъртта. Само без натуралистични подробности.

5. Хвалете го

В началото детето свиква да получава хвалби постоянно. В училище нещата се променят - там сравняват децата. Няма значение, че Пешо е получил 6, а вашето хлапе 5. Похвалете го за добрия резултат.

6. Подгответе го

Говорете му. Детето ще отиде на детска градина при учителка далеч по-лесно, ако знае с какво ще се сблъска. Иначе отива на абстрактно място, за което няма представа.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ