15 факта за бременните жени, които никога няма да разберем

14.06.2016, 15:30

Защото сме мъже

   
 
15 факта за бременните жени, които никога няма да разберем

Жените може и да са се вманиачили на тема феминизъм, равенство и сестринство, но това не влияе на мъжката част от света. Ние никога няма да се страхуваме да си признаем, че не знаем или не разбираме нещо, свързано с жените. Например, ако зависеше от нас, никога нямаше да говорим или мислим за месечния ви цикъл. Но не зависи от нас.

Забременяването на една жена обаче зависи от мъжете пряко или непряко. Затова може би много дами си мислят, че ние много добре ги разбираме, знаем какво се случва в телата им и сме напълно наясно с всички странни неща, които преживяват.

ГРЕШИТЕ - НЕ!

99% от мъжете нямаме никаква представа какво и защо се случва, само виждаме, че коремите ви се увеличават, погледите ви стават все по-свирепи, а мъжкото ни самочувствие - все по-прозрачно. Има факти за бременността, които мъжете никога няма да разберат. Ето 15 от тях:

1. Обонянието на жените наистина се изостря

И те не се кефят на това, защото надушват всякакви гадории, които иначе убягват от небременния им нос.

2. Сутрешното гадене може да се случи по всяко време на деня

Почти всяка жена преживява гадене по време на бременността си, но то не е задължително да е сутрешно и също така никой не гарантира, че ще изчезне след първото тримесечие.

3. Части от тялото започват да се подуват и да болят

Да, знаем, че веднага си помислихте за гърдите, но говорим за глезени, колене, дори нос. Освен че се уголемяват, тези части на тялото често болят. Съобразявайте се малко.

4. Кулинарните ѝ желания са истински и изобщо не са капризи

Бременните жени наистина искат да ядат странни хранителни комбинации и това не е въпрос на каприз и възползване от ситуацията, а сигнал, който ошашавеното тяло им подава.

5. Мозъкът им също се шашка

Ако бременната ви половинка се държи неадекватно, спокойно - това се дължи на факта, че носи дете, а не че е луда. Ако след бременността продължи да го прави, е... може би наистина е ненормална. Но тогава проблемът си е ваш.

6. Не могат да спят в удобна поза

1727055

По време на бременността на жените им е много трудно да спят. В тези месеци бременните спят на една страна, но ако са свикнали да са по гръб или корем, ще им е много трудно. Да не говорим, че ще стават, за да ходят до тоалетна, бебето ще ги рита и т.н. И после били нервни. Е, НЕ БЕ!

7. Чувстват се уморени през цялото време

Може би по този начин природата се опитва да ги подготви за първите години от майчинството им.

8. Всичко, което правят, ги кара да пикаят

Мислите си, че жена ви е голяма пикла? Изчакайте я да забременее, за да видите за какво става дума! Жална ви майка.

9. Не могат да контролират настроението си

1727056

Бременните жени не са зли. Понякога просто така се случва. Хормоните им се сменят като годишните сезони и ако преди малко е било лято, сега може и да настане люта зима.

10. Сексът с бременна жена е минно поле

Мъжете никога не знаят дали ще уцелят момента, в който бременната им половинка е ок да направи онова, което я е докарало до бременно положение. Но запомнете едно: Това, че тя не иска да спи с вас, защото е бременна и зла, не значи, че не ви обича.

11. През цялото време се чувстват отвратително грозни

"Ооо, очите ти сияят! Толкова си хубава!" - това бременните жени чуват често, но само те си знаят колко отвратително се чувстват. И се мислят за грозни. Ужасно грозни. Понякога са, защото са се подули. Но никога не им го казвайте, за да не се подуете и вие.

12. Имат нужда от комплименти

Бременните жени преживяват толкова много външни и вътрешни промени, че изобщо не е изненадваща нуждата им да чуват комплименти и потвърждение на любовта ви. Давайте им ги. Доброволно.

13. Наистина са изнервени

Бременните жени са нервни, защото всяко нещо, което правят или не могат да правят, влияе на детето, затова всичко е изключително важно. Притесненията им за здравето на бебето са съвсем истински.

14. Животът им е тотално различен

Не могат да правят каквото си искат и просто да си вземат 2 тениски и да отидат на морето за един уикенд. Не могат да пият алкохол, кафе, някои физически упражнения може да са им забранени и като цяло - животът им е тотално променен и фактът, че отваряте бира след бира под носа им ги кара да страдат.

15. Имат нужда от нас повече от всякога

Ако си мислите, че няма как да помогнете на бременната си жена, грешите. Можете да я прегърнете, да ѝ масажирате краката или да сготвите нещо вкусно. Тя ще го оцени.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ