15 неща, които майка ви ви е спестила

14.01.2016, 16:05

А трябва да ги знаете

   
 
15 неща, които майка ви ви е спестила

Майките са свети същества. Вярно, че има и такива, които не са се справили по най-добрия начин с отглеждането на децата си, но по принцип майката е икона. Всеки ден трябва да ѝ благодарим, че ни е дала живот. Нормалните майки, загрижените майки обаче спестяват много неща на децата си, поради една единствена причина - обич. Вероятно не си давате сметка за това, но ето няколко примера за това какво майка ви ви е спестила през годините, но трябва да и давате сметка за него.

Че сте я наранявали

Още от момента, в който сте били малки ембриони, сте започнали да създавате проблеми на жената. Мъчили сте я доста, когато ви е раждала, а после сте я удряли, скубали, щипали и хапали като бебета и после като малки зверчета. Но тя не се е оплаквала, не е казвала колко трудно ѝ е било и как я е боляло заради вас.

Винаги ви поставя на първо място

Всички нормални майки са такива. Те мислят първо за вас. Вие да сте здрави, да имате храна, облекло, обувки и всичко необходимо. Не сте ли забелязали как майка ви винаги пази парче сладкиш за вас и ви готви само това, което обичате, когато се прибирате вкъщи. За нея може да няма достатъчно време и пари, но за вас трябва да има.

Карали сте я да плаче

Понякога децата са жестоки към родителите си. Представа си нямате сигурно колко пъти сте карали майка си да плаче и сте я обидили, дори без да знаете. Плакала е заради вас и за вас, когато не сте чувствали добре, имали сте проблеми и тя е видяла, че страдате. Да знаете, че и тя е страдала заедно с вас, дори да е крила сълзите си.

Баща ви не е заспал пред телевизора на дивана, защото е гледал до късно

Да, спал е на дивана много пъти, защото майка ви и баща ви са се скарали и тя не го е пуснала в леглото им. Но за да не ви тревожат и да си крещят пред вас, тя ви е казвала, че татко просто е бил много изморен и е заспал, докато е гледал мача на дивана в хола.

Много пъти я е било страх

Още докато е била бременна с вас я е било страх как ще се справи с гледането на дете, било я е страх да не е лоша майка. После се е страхувала за вас всеки ден от живота ви, това продължава и до днес. Страх я е, че може да не си намерите добра работа, добра жена или да не ви блъсне кола на пътя. Така е, защото тя иска да ви предпази от всичко.

Гледала ви е, докато спите

Ако беше някой друг, щеше да е зловещо. Но това е майка ви, тя е прекарвала часове в това да ви гледа как спите, докато сте били бебета, да ви проверява дали дишате, да ви завива по няколко пъти на нощ, а после (като по-големи) е надничала в стаята ви нощем, за да провери дали всичко с вас е наред.

Страдала е, когато сте плакали

Независимо дали е било заради обелено коляно, паднал зъб, заради момиче, заради шефа си, тя винаги е страдала много, когато ви е виждала да плачете. Нещо повече, тя приема всяка ваша неудача като неин провал като майка, която е длъжна да ви защити.

Няма си и идея какво да прави, след като преброи до три

Знаете тази реплика "Броя до три и да си си изял манджата!" или пък нещо друго трябва да направите. Истината е, че ако не сте го направили, тя не знае какво ще направи, след като преброи до три. Но най-добре не я пробвайте, защото може да отнесете някоя шамарче.

Носила ви е повече от девет месеца

След като ви е родила ви е носила навсякъде, докато можете да ходите, носила ви е в слинг на разходки и в къщата, докато чисти. Това се е случвало повече от девет месеца.

Изхвърлила е доста ваши неща

Училищните ви проекти, стари и счупени играчки, дрехи, да знаете, че те са заминали в боклука или при нуждаещите се. А след като сте се изнесли от къщи, почти всичките ви вещи (за които вие изобщо не се сещате) са раздадени и изхвърлени.

Тя е искала последното парче торта

Но го е оставила за вас. Има случаи, в които тя дори не е опитала направените за вас сладки и сладкиш, а вие сте излапали всичко, без да разберете, че за нея не е останала и троха.

Знае, че не е идеална

Няма нужда да ѝ го казвате, още по-малко да ѝ го натяквате. Тя знае, че не е перфектна, но се старае много.

Нещата стават сериозни, след като вие си легнете

Не си мислете, че майка ви и баща ви не са правили секс, след като вие сте били родени.

Обича ви повече, когато спите

Когато децата спят, са истински ангелчета. Тогава майката за първи път в денонощието може да чуе собствените си мисли или да поспи, което напълно заслужава. Когато децата спят, те не крещят, не се сърдят, не искат да ядат, не чупят играчки, въобще - вкъщи цари мир и спокойствие.

Тя би направила всичко това отново

Независимо колко много сте я наранявали, тя би повторила всичко това за вас, защото много ви обича.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ