10 разлики между бащата и страхотния баща

09.06.2016, 18:30

Защото това има значение

   
 
10 разлики между бащата и страхотния баща

Всеки мъж може да има деца, но само истинският мъж може да бъде баща.

Добрият баща има огромна роля в живота на детето си. Той е стълб на силата, подкрепата и дисциплината. Лошото е, че на децата им отнема доста време, за да оценят бащите си. Добрият баща обича децата си, но няма да позволи да им се размине за убийство. Добрият баща не възнаграждава децата си за нещата, които се очаква, че трябва да правят. Ако детето го изключат от училище, добрият баща изисква от него да започне да се издържа само. Добрият баща разбира, че децата му са човешки същества и правят грешки, докато растат. Но той също така им дава да разберат, че безотговорността на децата му няма да бъде толерирана.

Той учи детето да цени каквото има

Добрият баща учи децата си да ценят онова, което имат и да не приемат нищо за даденост. Но той винаги ще помогне на детето си за покупката на кола, за пътуване в чужбина и т.н., ако види, че детето му има силно желание за това и се старае да постигне само целта си.

Има съвременно мислене

Добрият баща не живее в миналото, той е в крак с новите тенденции и със съвременния начин на живот, знае, че сега младежите са луди по татуси и пиърсинг и не счита децата си за пропадняци, ако се увличат по това. Накратко: позволява на децата си да си живеят живота.

Приема, че децата му са различни от него

Много родители правят грешката да изискват от децата си да бъдат точни техни копия. Добрият баща знае, че децата му са отделни личности и не ги спира да се изразяват като такива.

1723467

Прекарва ценно време с децата си

Добрият баща винаги намира нещо интересно, което да прави с децата си - да отидат за риба, да ритат топка, да играят билярд и т.н. През това време той може да пообщува с детето си и да разбере много повече за него, отколкото ако го подложи на разпит.

Дава добър пример

Само един страхотен баща може да служи за пример на децата си и не заради нещата, които казва, а заради нещата, които прави.

Подкрепя децата си

Добрият баща винаги е опора за децата си и знае, че те ще му се обадят, когато имат нужда от помощ. 

Предизвиква децата си да бъдат по-добри

Затова, докато растат, постоянно ги изправя пред трудности, за да ги научи как да се справят с всяка ситуация. Учи ги как да решават конфликтите и какви може да са последствията от това. Просто ги подготвя за живота.

1723471

Учи ги на много неща

Добрият баща предава знание и умения на децата си, от това как се бръсне един мъж до това как да покани жена на среща.

Закриля семейството си на всяка цена

Добрият баща прави всичко, което е по силите му, за да защити семейството си и то да живее добре, дори това да означава, че трябва да работи нощем и на няколко места.

Показва на децата си безусловната си любов

Страхотен баща е онзи, който може да показва на децата си колко много ги обича, въпреки техните грешки и разочарованието, което му причиняват понякога.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ