10 неща, които децата правят по-добре от родителите си

02.05.2016, 16:33

Никога няма да ги настигнем

   
 
10 неща, които децата правят по-добре от родителите си

Толкова отдавна сме били деца, а вече се опитваме да възпитаваме своите. Мислим си, че като сме по-големи, сме по-умни и по-добри във всичко. Изобщо не е така. Има поне 10 неща, в които децата са по-добри от родителите си.

Играят

Не можете да отречете, дори да си падате по видеоигрите или по покера и белота, вече не можете да играете така, както 4-годишното ви дете например. 

Съсредоточават се

Дори на детето ви да му омръзва да прави нещо след 5-10 минути, то пак умее да се съсредоточава повече от вас. Вие може и да прекарвате цял ден пред компютъра, но няма нещо, което да успее да ви задържи вниманието за повече от минута-две. Всичко друго правите механично.

Пеят

Е, някои родители пеят хубаво, някои са музикални инвалиди, но децата почти винаги пеят по-добре от родителите си. И със сигурност го правят с повече чувство.

Танцуват

Дори да сте крале на дансинга, вашето дете ще ви надмине. Децата не робуват на модели и стереотипи, те танцуват от сърце.

Рисуват

Детските рисунки често биват обърквани с шедьоври в изобразителното изкуство. И с право.

Усмихват се

Когато децата се усмихват, те го правят, защото така го усещат, а не за да бъдат учтиви.

Работят с телефона, таблета и компютъра

Помислете си колко време ви е коствало на вас да се научите да работите с компютър и със смартфон и сега вижте как го прави детето ви - без никакво усилие, все едно някой му е преподавал уроци по боравене с техника, докато е било в утробата на майка си.

Обличат се

Детето ви знае по-добре от вас как да се облече и след 2-годишна възраст си има любими дрехи и обувки. Има си вкус, който не е формиран от модни списания и нечии изисквания, затова по-добре го слушайте, а не му налагайте своето мнение.

Изучават и наблюдават

Децата са любопитни и упорити. вие сигурно не можете да завъртите колелетата на велосипеда 38 пъти за половин час, за да изучавате движението им, но детето ви може.

Обичат

Няма възрастен човек, който да може да обича така чисто като едно дете. И никога няма да има.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ