10 начина да се справите с развода

21.09.2014, 13:44

Така е като се жените...

   
 
10 начина да се справите с развода

Независимо какъв мъж сте, ако сте женен, има вероятност да стигнете до развод. Това е законът на Менделсон и пред него дори законите на Мърфи са безсилни. Разводът обаче е сериозна работа и е доста травмиращ както за жената, така и за мъжа (ако имате деца, всичко става още по-трудно). Ако обмисляте да се разведете с жена си, тя го е решила преди вас и документите вече са пред очите ви или вече сте прясно разведен, ние сме насреща с 10 съвета как да се справите по-лесно с цялото това напрежение, което неизменно ще се стовари върху вас.

1. Приемете, че бракът ви е губеща инвестиция

Знаем, че сте вложили много в този брак и сте се лишили от всякакви неща, но това не значи, че трябва завинаги да останете заробен във връзката си. Колкото по-рано осъзнаете, че бракът ви вече се е разпаднал и няма смисъл да влагате средства и чувства в него, толкова по-добре за вас.

2. Свържете се със стари приятели

Много мъже, когато се оженят, бавно и полека започват да се отдалечават от някои свои приятели. Сега, когато сте сам и самотен, е идеалното време да подновите старите си приятелства. Разводът е тежък емоционален и психически процес, така за вас ще е добре да се обградите с хора, с които можете да говорите. Сетете се за онези, които жена ви не е харесвала и така постепенно ви е отдалечила от тях.

3. Не се самообвинявайте

Обикновено мъжете реагират по два начина на развода - или хвърлят цялата вина и целия си гняв върху жена си, или обвиняват за всичко себе си. Ако се разпознавате във втория вариант, имаме нещо да ви кажем - сега е един от моментите, в които не бива да се самобичувате.

4. Намерете си адвокат

Абсолютно задължително е да си намерите адвокат, дори и със съпругата ви сте решили да се разделите съвсем приятелски. Разводите отключват възможно най-гадните черти у хората, така че трябва да сте подготвени за всякакъв сценарий.

5. Припомнете си ергенския живот

Хубавото на развода е, че ви дава възможност отново да се "срещнете" с вашата по-млада, ергенска версия. Правете онова, което ви се прави с ясното съзнание, че не е необходимо да се съобразявате с никого. Ходете до тоалетната на отворена врата, ходете по потник, оригвайте се шумно. Освободете се напълно от всичко, което ви е спирало досега. Спокойно, няма да се превърнете в дебел мързеливец, а само малко ще поотпуснете.

1393060

6. Намерете си хоби

Понеже в момента в живота ви има доста негативни неща, трябва да откриете и позитивните. Едно от най-добрите решения е да си намерите хоби. Оправете си колата, запишете се на уроци по чужд език - опциите са безкрайни. Важното е да се концентрирате върху нещо позитивно, което да ангажира мислите ви. Освен това хобито ще ви даде възможност да се срещате с нови хора, с които вероятно никога нямаше да се запознаете, ако бяхте женен.

7. Опознайте се

Когато човек е във връзка, няма време да разбере кой всъщност е. Сега, когато отново сте сам, имате идеалната възможност да се опознаете по-добре. Помислете накъде искате да се развивате, какво имате още да учите и как можете да се усъвършенствате. Все по-малко такива възможности ще се откриват пред вас, така че не ги изпускайте.

8. Върнете се в играта

Когато усетите, че вече сте готов отново да се виждате с жени, хвърляйте се смело. Имайте предвид, че в началото може и да не ви се получава много добре, но това е защото сте загубили тренинг. И един съвет: не подценявайте онлайн възможностите за срещи.

9. Разводът не е краят

Разводът е началото на нещо ново. Тепърва ще ви се случват толкова много неща, че само след няколко месеца ще се обърнете назад и няма да повярвате колко се е променил животът ви. Сега може би усещате депресия и чувство на  безнадеждност, но, повярвайте ни, съвсем скоро това ще се промени.

10. Простете на бившата си жена

Това е най-трудната част, но и най-важната. За да успеете да продължите напред, трябва да простите на жената, с която сте били женени. Така и вие самият ще се чувствате по-спокоен, по-сигурен в себе си. Разбира се, за всичко е необходимо време, но и желание от ваша страна.

Източник: AskMen

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ