Супермен се страхува да преследва жени

13.07.2018, 13:00

Актьорът Хенри Кавил се чувствал директно засегнат от движението #Metoo

   
 
Супермен се страхува да преследва жени

#Metoo движението избухна в социалните мрежи през октомври 2017 г. като реакция срещу сексуалния тормоз, най-вече на работното място. Оттогава насам редица известни мъже попаднаха под прицела му, включително американският продуцент Харви Уайнстийн, порно актьорът Джеймс Дийн и комикът Азиз Ансари. Разбира се, хаштагът бързо загуби и контрол, което повлече и редица злоупотреби с него.

Един от хората, които публично се притесняват от подобна злоупотреба, е британският актьор Хенри Кавил, който се прочу в последно време за ролята си като Супермен в "Човек от стомана", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Лигата на справедливостта". 

2077169

В продължително интервю за австралийската версия на мъжкото списание GQ Хенри Кавил разкри как движението #MeToo има пряко въздействие върху любовния му живот. "Има нещо чудесно как мъжът гони една жена", твърди той, "Има нещо традиционно в това, което е хубаво. Мисля, че една жена трябва да бъде ухажвана и преследвана, но може би съм прекалено старомоден".

След това той допълва, че предпочита да се обади на някоя бивша, отколкото да бъде обвинен незаслужено като изнасилвач заради традиционния си подход към жените. "По-безопасно е, отколкото да се хвърля в огньовете на ада, защото съм някой в ​​общественото пространство, и ако отида и флиртувам с някого, кой знае какво ще се случи?", оплаква се актьорът.

2077168

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ