Странни сексуални предпочитания 2

14.01.2016, 18:00

При животните

   
 
Странни сексуални предпочитания

Кои сме ние, че да осъждаме сексуалните предпочитания на животните, човек сам по себе си е силно извратено същество. Просто ще ви разкажем за тях и ще се почудим заедно. По принцип междувидовият секс в природата се случва по погрешка, но има и изключения. Да видим.

Амазонска молинезия

1627282

Молинезията всъщност обитава реките на Тексас, а не на Амазонка. Името си е получила от древногръцките амазонки, които били само жени. Така и молинезията няма мъжки пол, но се нуждае от мъжката сперма, единствено за да запечата яйцата (един вид катализатор). Рибата използва мъжкарите от други видове - P. latipinna and P. Mexicana. Така се получава изключително интересна хибридизация. Потомството, което се ражда, е само женско, тъй като амазонската молинезия използва метода на клонирано размножаване от 200 000 години.

Плодова мушица

1627291

Мъжките от вида плодови мушички (Drozoрhila Yacuba) имат на пениса си два шипа, а женските - на половите си органи две джобчета. Ако мъжките обаче решат да се сношават с друг вид мушици (например: D. Santomea), има проблем, защото те нямат джобчета за шиповете на половите си органи. Става грозно, но все пак мъжкият успява да свърши, при което често двете мушички се слепват от спермата на мъжкия, която е силно лепкава. Ха-ха!

Кръгли червеи

1627284

Женските кръгли червеи (Caenorhabditis) са способни да се сношат с много мъжки наведнъж, в резултат на което при този вид има огромна конкуренция на гените от различните мъжки.Спермата е станала изключително агресивна и силна. Затова когато заблуден мъжки пробва да се кръстоса с друг вид червеи (например: С. Briggsae), които не могат да се похвалят с такова разнообразие от сексуални подвизи, това е фатално за тях. Спермата на кръглия червей буквално разяжда вътрешностите на другия вид.

Бръмбари

1627286

Два вида бръмбари, Carabus Мaiyasanus и C. Iwawakianus, мирно обитават японския остров Хонсю. Мъжките и от двата вида разполагат с два шипа на пениса си, а женските - с две джобчета. При Carabus maiyasanus шиповете са тънки и дълги, а при C. Iwawakianus - къси и дебели.

Затова всеки опит за чифтосване между видовете е обречен на трагедия. Женската умира от разкъсвания, а мъжките остават стерилни, защото им се чупят пенисите. Въпреки всичко те се сношават помежду си толкова често, колкото и със собствения си вид. Това води и до ограничената им популация.

Дървеници

1627289

Дървениците обичат грубия секс. Острите генитални щипки пробиват дупка в корема на женската и я оплождат. Еволюцията се е погрижила това да не убива женската. Но ако мъжките се опитат да се чифтосат с друг вид, става много грозно. В най-честите слушай женските умират, но преди това убиват мъжкия.

Тюлени и кралски пингвини

На остров Марион, не далеч от Антарктида, се случва нещо много странно. Изследователите и учените там не могат да дадат точно обяснение. Лошото е, че често след акта тюленът изяжда пингвина.

Морски видри и тюлени

В един от заливите в Калифорния морските видри нападат и изнасилват малки тюленчета. В резултат, често тюленчетата умират.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ