Слушането на музика е като правенето секс

10.02.2017, 15:00

Пускайте Цеца!

   
 
Слушането на музика е като правенето секс

Не е тайна, че музиката е сексът вървят ръка за ръка. В онлайн пространството можете дори да откриете класации с най-подходящите песни за слушане по време на секс. Но се оказва, че музиката и правенето на любов имат много повече общи неща.

Музикалните произведения активират същите мозъчни центрове, които се подбуждат от яденето на храна, вземането на наркотици и дори правенето на секс. При проучване проведено сред 2000 души, 40% от тях заявили, че подходящата песен ги възбужда повече отколкото докосването на партньора им. Удоволствието, което изпитваме, се дължи на химическото вещество допамин, помагащо на нервните ни клетки да си предават сигнали една на друга.

Друг любопитен факт е, че благодарение на музикалните предпочитания на човек, можете да разберете какви са уменията му в леглото. Най- много ги бива почитателите на рока, а най-лошо се представят любителите на баладите и класическата музика.

Най-важното е, че именно любимите ни песни предизвикват същата химическа реакция в тялото като секса. Това въздейства на сърдечния ритъм, дишането и температурата, както и начинът, по който тялото произвежда електричество.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ