Секс на екстази?

23.08.2016, 18:45

Ето как влияе "любовната дрога" на интимните забавления

   
 
Секс на екстази?

За всички е ясно, че алкохолът и тревата оказват огромно влияние върху преживяването по време на секс. Човек е по-възбуден от обикновено и е склонен да взема погрешни решения, а също така се концентрира по-трудно.

По-безизвестен е ефектът, който тежките наркотици като екстази оказват върху половия акт.

През 2014г. е  проведено проучване сред 198  мъже в Ню Йорк, които употребяват дрога. Изследователите се концентрирали върху представители на гейове и бисексуални на възраст между 18 и 59 години. Мъжете взимали "клубна" дрога шест пъти преди и по време на секс в продължение на три месеца.

Освен рисковете, които крие нелегалният наркотик като паник атаки, гърчове и сърдечна недостатъчност, също така може да предизвика практикуването на небезопасен секс по време на парти. Подобно на алкохола, екстазито сваля задръжките и много хора биват привлечени от някого, когото не биха погледнали в нормално състояние.

Този вид дрога обаче оказва и положителни ефекти у тези, които я употребяват. Човек става по чувствителен към всяко докосване. Екстазито е познато още като "любовна дрога", защото предизвиква изключително топли чувства към хората около вас.

1768082

Някои от изследваните мъже твърдят, че докато трае ефектът на наркотика човек е склонен да се влюби във всеки, с когото прави секс. Други описват преживяването си като много по-романтично и изпитват желание да флиртуват повече. Изживяването било по-скоро чувствено отколкото сексуално.

Освен в любовен план, екстазито помага на хората да завържат ново приятелство по-лесно.

85% от мъжете твърдят, че не са правили секс постоянно докато са били под влияние на екстази. За някои от тях дори не е било възможно да осъществят сексуален контакт, докато са били дрогирани. Желанието им се е подбудило силно едва след като ефектът е отминал.

Макар и употребата на екстази да предлага някои позитиви, все пак бъдете внимателни, защото това крие редица рискове за здравето ви.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ