Няколко изследвания, които ще ви помогнат на първа среща

02.07.2018, 17:00

... после се оправяй сам!

   
 
Няколко изследвания, които ще ви помогнат на първа среща

Някои от крачките, които следва да предприемеш на първа среща, са повече от очевидни. Например, комплиментите винаги са нещо, което ще ти спечели червени точки. Други стъпки обаче не са съвсем ясни, дори са си направо контра-интуитивни. Поне да са учените, за да ни насочат към тях. Ето и кои са те:

1. Цвят лилав.

Според анкета, проведена във Великобритания, жените са склонни да оценяват лилавото и бялото като най-предпочитани от тях цветове за ризата, която ще носите на първата си среща. В контраст на това, сините и розовите ризи се оказват не особено подходящ избор, ако питате дамите. 

2059477

2. Слънце мое.

Оказва се, че шансът ви да отидете на първа среща с жена се увеличава средно с 14%, ако я поканите при слънчево време. Слънчевата светлина подобрява настроението и социалното поведение на жените, което от своя страна ги прави по-възприемчиви към покани. 

2059475

3. Четете по устните.

Ако обектът на твоето желание използва по-често думи като "абсолютно" и "определено", то това демонстрира сигурност. При това положение изберете оживена атмосфера за срещата. Ако пък употребява думи като "може би" и "не съм сигурна", най-вероятно е по-интровертна особа. Съобразете се с това и изберете нещо тихичко, което да я предразположи психически.

2059479

4. Отвори се.

Не е достатъчно да си добър слушател. Според изследване, проведено от Щатския университет в Илинойс, споделянето на информация за шефа ви и родителите ви може да ви вдигне шанса от 8 до 22 процента. С други думи, подобни теми на разговор често се превръщат в "общи".

2059478

5. Не бъди прекалено загрижен!

Жените не приемат особено добре мъже , които изглеждат прекалено загрижени и емоционални в началото на една връзка, посочва израелско проучване. Подобно поведение просто се припознава от жените като отчаяно, обясняват изследователите.

2059480

6. Дръж си го в гащите!

Да си оставиш телефона на масата може да ти провали шансовете за по-сериозна връзка. Поне така твърди проучване в Journal of Social and Personal Relationships. Причината е, че мобилният телефон е средство за комуникация, когато двама души не са един до друг, което може да намали интимността помежду ви поне несъзнателно.

2059481

7. Прекъсвай я!

Ето за това нямаше да се сетим. Проучване от Станфордския университет показва, че жените са по-склонни да влязат във връзка с мъж, който от време на време ги прекъсва. Но тук е уловката - прекъсването трябва да е израз на съгласие. Вкарвайте по едно "Това е така, наистина!" и "Абсолютно!", а и може дори да се опитвате да й завършите изреченията. 

2059476

8. Изчакайте в отбелязването на точки.

Двойките, които чакат най-малко 3 седмици преди да правят секс за първи път, се наслаждават на по-задоволителни и стабилни взаимоотношения (поне статистически), ни информират от Journal of Sex Research. Сексът създава силни емоционални връзки, но модерните отношения са деликатни и не винаги издържат емоционалния багаж.  Добрата новина? Редица жени мислят, че една добра целувка за лека нощ е напълно подходяща и достатъчна, твърдят от Flirt.com.

2059473

Източник: menshealth.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ